.

Un dels guardons

Un dels guardons

El tarragoní Marc Nadal ha estat premiat amb el tercer premi en el Concurs Lliterari en Aragonés Oriental “Roberto G. Bayod”, organitzat per la Federació d’Asociacións Culturáls de l’Aragó Oriental (FACAO), amb el conte ‘Que ningú mos faigue callá’. Aquesta entitat coordina associacions que defensen que a l’Aragó no es parla català, sinó aragonès oriental, i en propugnen una ortografia pròpia.

FACAO no és l’única entitat que qüestiona la llengua catalana fora del Principat. A les illes Balears, S’Acadèmi de sa Llengo Baléà defensa que a les Balears no es parla català sinó la llengua balear, i en proposa una ortografia característica.

Marc Nadal ha estat premiat amb el segon premi de poesia dels Prèmits Lliteraris en Llengo Baléà que organitza S’Acadèmi, amb el poema ‘Grassis’. De fet, ja l’any 2012 el mateix Marc Nadal va guanyar el primer prèmit de novel·la en baléà que organitzava aquesta entitat, amb la novel·la ‘Sa bala d’Aquil·les’. En realitat, la suposada novel·la només tenia dues pàgines i va ser presentada com a relat breu, però atès que no hi havia novel·les que premiar, van decidir atorgar-li aquesta distinció. A la seva pàgina web es pot consultar la llista de guanyadors de l’any passat, i també una curiosa llista de barbarismes en llengua balear.

/* JS para menú plegable móvil Divi */