.

Imatge dels premiats, Corporació Municipal, autoritats, membres del jurat i patrocinador. Foto: Ajuntament de Torredembarra

Aquest dissabte al vespre té lloc l’acte de lliurament del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer que organitza l’Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria de Cultura, amb el patrocini de Repsol. El guanyador de la modalitat de Periodisme Turístic (en què hi han participat 52 treballs) és a l’article “Viaje al final de la luz. Caminando por Londres con Iain Sinclair” (de Jorge Carrión Gálvez, publicat a Altaïr Magazine, el 12 de desembre de 2016). El jurat ressalta que “es tracta d’un reportatge de viatges literari que combina d’una manera molt documentada la cultura del passat amb una visió personal del present a partir d’una passejada del seu autor. El jurat ha valorat que l’article presenta formes noves de veure una ciutat a través d’una cultura heterodoxa, fins i tot per a aquelles persones que ja la coneixen”. El premi té una dotació econòmica de 6.000 €.

Jorge Carrión és doctor en Humanitats i director del Màster en Creació Literària de la Universitat Pompeu Fabra. Publica regularment en diversos mitjans com The New York Times en Español i Altaïr Magazine. És autor de la tetralogia de ficció “Las huellas” i de diversos llibres de no ficció. Ha estat traduït a deu idiomes.

L’altre premi, el de la modalitat de Comunicació Local (amb 7 treballs a concurs), ha estat per a l’Especial resum cultural de l’any (d’Anna Plaza Poblet, emès a l’emissora municipal de ràdio Ona La Torre el mes de desembre de 2016). El jurat ha valorat “la qualitat del contingut que evidencia que durant tot l’any les notícies s’han treballat molt bé, el ritme, la riquesa de recursos sonors utilitzats. En un moment de crisi que afecta també als mitjans audiovisuals, el treball realitzat en una emissora local de ràdio ha estat molt complet i elaborat amb gran professionalitat”. Aquest premi té una dotació econòmica de 2.000 €.

Anna Plaza Poblet és llicenciada en Periodisme, màster en Comunicació científica i en Història de la Ciència. Ha treballat a Catalunya Ràdio, Tarragona ràdio i Ona la Torre. També forma part de l’equip del Fet a Tarragona.

Cal recordar que el jurat ha estat integrat per:

– Jordi Farré, director de la Càtedra Internacional URV/Repsol d’Excel·lència en Comunicació

– Josep Maria Girona, director de SER Catalunya

– Juan Navarro, director de Comunicació de Repsol

–  Sara Sans, presidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya

– Sergio Vila-Sanjuan, coordinador del suplement Cultura/s del diari La Vanguardia i guanyador del Premi Nadal de 2013

Els premiats reben els guardons de mans de l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i del responsable de Comunicació i Relacions Externes de Repsol a Tarragona, Josep Bertran.

L’organització s’ha mostrat molt satisfeta amb l’excel·lent repercussió que ha tingut la convocatòria del premi, fet que ha comportat mantenir un notable nombre de treballs presentats.

Amb motiu de la trentena edició del premi (tot i que la primera edició va tenir lloc l’any 1970, organitzada pel Centre d’Iniciatives i Turisme, alguns anys no es va arribar a convocar) s’ha editat una publicació que permet conèixer millor la figura del periodista torrenc Joan Mañé i Flaquer de la mà de qui fou el seu secretari personal, Joan Maragall. L’organització obsequiarà els assistents a l’acte amb un exemplar d’aquesta publicació.

L’actor Fermí Fernàndez (molt conegut per la seva participació en programes com Crackòvia i Polònia) presenta l’acte, que compta amb l’actuació d’ Espaldamaceta (pop d’autor).

També es pot veure avui al Casal Municipal l’exposició ‘‘Living on the Edge’’, un projecte fotoperiodístic de Marco Ansaloni i Angelo Attanasio, aquest últim guanyador del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer en periodisme turístic de l’any passat. Es tracta d’una exposició, produïda i cedida per l’Institut Català Internacional per la Pau, que aquests dies es pot visitar al Pati del Castell.