.

Un moment de la presentació avui del projecte guanyador

Un moment de la presentació avui del projecte guanyador

Aquest matí, s’ha celebrat la presentació del programa “Tots som àrbitres”, projecte guanyador de la Beca d’investigació Auriga Fvscvs 2015, que ha estat escollit com a model propi del Consell Esportiu del Tarragonès per tal de potenciar els aspectes de valors dins l’esport escolar, amb la presència de l’autor del projecte, Enric Vives, i d’Estefania Serrano i Enric Rovira, vicepresidenta institucional i portaveu, respectivament, del Consell Esportiu.

S’ha procedit inicialment al visionat del vídeo promocional del programa i acte seguit, s’ha informat dels aspectes, objectius i desenvolupament del programa.
L’objectiu principal que dona sentit al projecte és que els nens experimentin la tasca arbitral, acompanyant l’àrbitre i desenvolupant funcions que són pròpies d’aquesta figura, no només per ficar-se en el lloc d’aquest, sinó per enriquir-se amb habilitats rellevants derivades de l’execució arbitral, amb el desenvolupament de valors inherents a aquesta figura i a l’esport en general (empatia, imparcialitat, responsabilitat, resolució de conflictes, argumentació…). Un projecte amb una incidència directa amb els esportistes d’edat escolar, en la línia que es vol impulsar des de la Secretaria General de l’Esport i del propi Consell Esportiu del Tarragonès.

En aquesta primera edició s’està aplicant el programa a diferents partits de la modalitat de futbol sala de la categoria aleví de la fase comarcal del Tarragonès dels Jocs Esportius Escolars, arribant a una vintena d’equips i afectant a més de 750 persones que, directa o indirectament, estaran involucrades en el projecte. Per a properes edicions, el plantejament és el d’anar ampliant el projecte a totes les modalitats d’esport d’equip, sempre amb esportistes de categoria aleví (Cicle Superior de Primària), com a edat idònia escollida pel seu òptim desenvolupament.