TOTS 21

Foto de les entitats que participen a la festa major de Creixell acompanyades de l'alcalde i les autoritats. Foto: Tarragona 21

Foto de les entitats que participen a la festa major de Creixell acompanyades de l’alcalde i les autoritats. Foto: Tarragona 21

Aquest vespre a les 19h tocades l’il·lustrador, escriptor i dibuixant Jordi Fenosa ha fet un emotiu pregó recordant la seva infantesa a Creixell, per ell, els carrers, les tendes, l’església i els garrofers del poble tan sols existien els caps de setmana i es guardaven en un calaix diumenge a la tarda, quan emprenia amb els seus pares el viatge de tornada a Barcelona.

Encara que es defineixi com un home de la gran ciutat és palesa la seva sensibilitat envers les tradicions populars del que considera el seu poble. Properes han estat les seves paraules que han commogut i, en algun moment, també han fet riure al centenar de veïns que sota el balcó de la Casa de la Vila han escoltat el pregó que ha donat el tret de sortida a les festes d’aquest 2015.

L’alcalde de Creixell, Jordi Llopart, també ha preparat una cita de la Trinca pel seu discurs: «Aquest poble que em contempla tot plegat de germanor», paraules que els veïns han acollit expectants.

Jordi Llopart i Jordi Fenosa durant el pregó de Creixell. Foto: Tarragona 21

Jordi Llopart i Jordi Fenosa durant el pregó de Creixell. Foto: Tarragona 21

El tradicional «Sant Jaume, Sant Jaume que de Creixell ets patró. Visca la festa major» ha fet encendre la primera carretilla dels diables i ha fet sonar les primeres gralles que donaven pas a ball dels gegants i al cercavila.

Brigitte Urzaiz