.

Mosaic de monedes formant la frase de campanya 'Un país normal és solidari'

Mosaic de monedes formant la frase de campanya 'Un país normal és solidari'

‘Un país normal és solidari’ i la Rambla de Tarragona també. Quatre intenses hores d’activitats, entreteniment i molta solidaritat aquest matí a la Rambla Nova de Tarragona on Òminum Cultural del Tarragonès ha mobilitzat al complet el tram entre Carrer Adrià i Unió per recaptar fons per La Marató de TV3, enguany per a la recerca de la cura de les malalties neurodegeneratives. Ho ha fet amb el lema i campanya ‘Un país normal és solidari’ que ha rebut èxit de resposta i col·laboració, amb 2.000€ recollits, segons ha pogut conèixer Tarragona21.

Un mural amb aquesta frase ha ocupat tot el matí el terra de la Rambla en el que els més solidaris han anat reomplint les lletres amb monedes a mode de mosaic. L’objectiu ha quedat assolit en dues hores i mitja de manera que l’organització ha desplegat un segon mural per tal de seguir recaptant monedes fins a les 14.30h, i una urna per als bitllets.

La presidenta d’Òmnium Cultural a Tarragona, Rosa Maria Codines, ha mostrat a Tarragona21 la seva alegria per “l’èxit i bona acollida obtinguda durant tot el matí i la col·laboració del voluntariat a les activitats amb que hem volgut contribuir amb La Marató de TV3”. Segons Codines,  “amb aquesta dita d”Un país normal és solidari’ volem mostrar que en la normalitat d’aquest país la solidaritat és un punt essencial”. Han col·laborat al voltant de 25 entitats entre les quals ha volgut destacar el suport de l’Assamblea Nacional Catalana.

Tres escoles de Tarragona han cnatant Nadales durant la jornada

Tres escoles de Tarragona han cantant Nadales durant la jornada

Matí ple d’activitats

El matí ha començat amb una xocolatada amb melindros en la que s’han repartit al voltant de 500 racions al llarg d’una jornada que ha continuat amb actes diversos per als més petits com el cant de nadales dels alumnes de primària de l’Escola Saavedra, que celebra 100 anys, el Carme i el grup instrumental del Col·legi Pau Delclòs amb gran expectació de tots els assistents.

Tot seguit una bona estona també dedicada als més petits amb animació infantil de la Companyia Sidral que ha precedit les sardanes i l’actuació de la Jazz Band Orquestra d’Altafulla. El country y un vermut popular han estat cloenda d’un matí en el qual la Rambla ha acollit gran nombre de persones i famílies.

Pilars de les quatre colles castelleres aquest matí a la jornada solidària

Pilars de les quatre colles castelleres aquest matí a la jornada solidària

Les quatre colles castelleres de Tarragona també han estat presents a mig matí on han delectat  amb quatre pilars a la vegada en el que s’ha desplegat un cartell amb la dita de la jornada ‘Un país normal és solidari’. Els Xiquets del Serrallo han contribuït amb la venda de llibres variats per a diverses edats a preus mínims de 2-3€ més l’aportació voluntària de cadascú.

Altres aportacions que hem pogut conèixer són els 1.712€ recollits per l’AMPA del Sagrat Cor de Tarragona amb la representació de ‘Els Pastorets’.

Més de 4.000€ amb la 2ª Cursa Solidària al Moll de Costa

Club Atlètic Track Bikila Tarragona per la seva part ha organitzat per segon any una cursa solidària per contribuir a la causa al Moll de Costa, amb la col·laboració de Repsol, BASFT i la Diputació de Tarragona.

Cursa per La Marató al Moll de Costa

Cursa per La Marató al Moll de Costa

Han participat 570 corredors adults i gairebé un centenar de corredors infantils, una participació que ha incrementat un 20% respecte a l’any passat i la recaptació ha passat de 3.600€ de la primera edició a 4.530 en aquesta segona edició.

-Adrià Recasens-

/* JS para menú plegable móvil Divi */