.

Foto de l'equip femení a la competició

Foto de l’equip femení a la competició

El passat diumenge es va disputar el Xè Campionat de Catalunya de Llaüt Mediterrani a l’Estany de Banyoles (El Pla de l’Estany) en el que els cambrilencs de Vent d’Estrop van participar amb 5 tripulacions En total dotze club de rem catalans van ser presents al campionat.

En un camp de regata albanès (carrers balisats totalment durant tot el seu recorregut) la jornada es va iniciar puntualment a les 9 del matí amb les mànegues classificatòries per a les finals. Les regates es disputaven en la distància de 700m i una ciavoga per les categories cadet i veterana, i de 1.400m i tres ciavogues, per les categories juvenil i absoluta.

Així els primers en classificar-se per a la final A van ser els nens i nenes de l’Escola de Rem de Vent d’Estrop que participaven a la categoria cadet masculí i que van aconseguir el segon millor temps. Tot seguit, va ser temps de la categoria veterana, en la que la tripulació masculina es va classificar fent el 4rt millor temps i en la que, per la seva part, la femenina, va fer el millor temps de la seva categoria.

Finalment, va ser l’hora de la categoria absoluta, en la que la tripulació femenina, molt jove i encara amb poca experiència no van poder passar el tall i classificar-se per les finals. I la tripulació masculina, també molt jove va classificar-se per a la final B.

Victòria i medalla de plata en categoria veterana

A partir de les 11h es van iniciar les finals, i en la categoria veterana, la tripulació masculina va fer una bona final recuperant dues posicions i acabant en segona posició final per darrera de Rem Badalona i superant a AVBM Torredembarra i Rem Premià.

La tripulació femenina van imposar-se amb força claredat a la seva final, superant a Natació Badalona, Rem Premià i Nàutic Balís, enduent-se la medalla d’or amb un molt bon registre.

Èxit de l’Escola de Rem

Els alumnes de l’Escola amb una tripulació en la que hi havia més infantils que cadets, van guanyar la final entrant per davant de les tripulacions de Rem Santa Cristina 1, Rem Badalona i Rem Santa Cristina 2, i fent-se amb la medalla d’or al Campionat.

Finalment, en categoria absoluta, el masculí va disputar-se la setena plaça amb el Nàutic Bétulo durant tota la regata però no va poder aguantar els metres finals acabant en la 8a plaça final.

Amb aquesta regata, finalitza la primera part de la temporada en que s’ha competit en la modalitat de llaüt mediterrani i batel, i a partir del mes de juny s’inicia la temporada del llagut català amb la disputa de la Lliga Catalana de Llagut per acabar a finals d’agost amb el Campionat de Catalunya de Llagut.