.

.

TOTS 21


Imatge de l’actuació dels Bombers divendres passat, en una captura d’imatge extreta d’un vídeo penjat per Manuel Romero al Facebook Bonavista Información.

Un nou despreniment al terrat del bloc de pisos de Bonavista que ja es va veure afectat el passat 28 de novembre per un esvoranc al mateix lloc ha deixat al descobert la lluita dels propietaris per recuperar la normalitat de les seves vides que va més enllà de solucionar els desperfectes com més aviat millor. Perquè segons explicava Merche, del segon pis, en conversa telefònica a Tots21, “ara a més ens han forçat les portes de la planta baixa i del portal d’accés al carrer. Ens hi vam trobar un paper blanc a terra que, pel que ens van dir, és un senyal dels lladres per saber si hi ha gent vivint a no a l’edifici”.

De fet, ella i la presidenta de l’Associació de Veïns de Bonavista, Loli Gutiérrez, es trobaven davant del bloc situat al carrer 23 divendres passat cap a les 21.30 hores alarmada per aquest fet en el primer cas i per mostrar el seu suport en el segon quan, “de sobte, vam sentir un soroll espantós que em va recordar l’explosió d’Iqoxe”, reconeixia Gutiérrez a aquest diari. “Tots els veïns van sortir al carrer perquè no sabíem que era el que havia passat. Fins i tot ens imaginàvem que era part de l’estructura del tercer pis que havia caigut sobre el segon. Quan van venir els Bombers ens van explicar que, a causa de l’acumulació d’aigua per les pluges, havia cedit un altre tros del terrat”.

“Des de l’associació tenim la informació que dilluns vinent vindrà un equip de construcció i un arquitecte per iniciar les obres d’arranjament, afirmava Gutiérrez, un cop completat el paperam i rebuda la confirmació per part dels mateixos Bombers que “l’estructura de l’edifici és sòlida i ferma”. Ara bé, aquest és només un pedaç a tots els problemes que a poc a poc s’han anat acumulant. La Merche i la seva nora, que es recuperen d’un atac d’ansietat patit el mateix divendres a la nit i que van haver de ser ateses per l’ambulància que s’hi va desplaçar, han de fer front ara (juntament amb la resta de veïns del bloc) “a un préstec de 80.000 euros per poder tornar a viure a casa nostra. I això malgrat que la culpa dels despreniments és de Solvia (immobiliària propietat del Banc de Sabadell fins a l’any passat), propietària del tercer pis. Des de fa 4 anys que està en un estat d’abandonament, i l’únic que s’hi ha fet és posar-hi una porta anti ocupes. Des de la Comunitat els vam reclamar que ens permetessin l’accés per poder fer-hi manteniment, però no només no ens han respost en cap moment sinó que a més no paguen els rebuts de la Comunitat. Ens ignoren completament”, explicava una Merche que viu provisionalment a casa del seu pare. Un refugi que li permet, almenys, recuperar forces i salut. Una sensació que també té dret a sentir al seu pis.

J.S.