.

.

TOTS 21


Imatge de la granada trobada per la Guàrdia Civil. Foto: Cedida

Imatge de la granada trobada per la Guàrdia Civil. Foto: Cedida

Els Mossos d’Esquadra han recuperat una granada de la Guerra Civil amb l’ajuda d’un nen de 6 anys. Els agents de l’Àrea de Desactivació d’Artefactes Explosius TEDAX-NRBQ van recollir divendres passat una granada de la Guerra Civil localitzada per un nen de 6 anys que feia una excursió amb els seus pares.

El menor, de nom Gerard, va trobar l’artefacte, no el va tocar i va avisar ràpidament als seus pares que van veure que es tractava d’una granada de mà i van trucar als mossos.
L’artefacte estava al terra en una zona situada prop del camí GR que va des de Morera del Montsant direcció el Grau de Salfores, dalt de la Carena i abans d’arribar al Clot del Cirer. Es tracta d’un punt difícil de localitzar i, per aquest motiu, el menor i els seus pares van guiar als Mossos fins al lloc de la troballa, a una hora i mitja des de l’inici del camí.

Un cop allà, els agents van comprovar que es tractava d’una granada de mà de tipus pinya de les utilitzades en la Guerra Civil. Concretament, la granada localitzada és originària de Polònia i va ser utilitzada per l’exèrcit republicà. Desprès de posar-la en seguretat i ser recollida pels TEDAX, va ser traslladada a un lloc per tal de neutralitzar-la amb totes les mesures de seguretat.