.

Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra davant d'un jutjat.

Imatge d’arxiu dels Mossos d’Esquadra davant d’un jutjat.

Un Jutjat del Contenciós Administratiu ha donat la raó a un Mosso d’Esquadra destinat a Falset, que reclamava a la Direcció General de Policia de la Generalitat que es fes càrrec de les despeses per un accident que va sofrir quan tornava cap a casa després d’acabar la seva jornada laboral. En concret, la DGP s’havia negat a fer-se càrrec de la compensació horària per l’assistència a les declaracions judicials i visites al metge forense, i de les despeses de transport que se’n derivaven, al·legant que no li pertocava.

El sindicat USPAC (Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya) va iniciar les reclamacions pertinents i un recurs de reposició registrat pels advocats, instant a l’administració a què fes efectiu el còmput de les hores emprades pel seu afiliat, i les despeses en quilometratge pertinents. Després que l’Administració desestimés el recurs, van iniciar el contenciós administratiu, que s’ha resolt aquesta mateixa setmana. La sentència estima totalment la reclamació, anul·la la resolució de la DGP i els condemna a fer el pagament corresponent més els interessos legals.

Des d’USPAC afirmen que “aquesta sentència és molt important, ja que queda ben clar i reflectit, que mentre ens desplacem per a anar a treballar o des del treball al nostre domicili, en cas d’accident té la mateixa consideració com si estiguéssim treballant uniformats. Així mateix ho reflecteix el Jutge en el seu Auto.” La sentència encara no és ferma, ja que l’Administració encara té un mes per fer un recurs de cassació. L’accident es va produir el setembre de 2014, després de finalitzar la seva jornada laboral durant el torn de nits, quan un conductor ebri va impactar amb el vehicle que viatjava juntament amb altres companys.