.

.

TOTS 21


Vianants circulen davant de la façana del bingo de la plaça Corona d’Aragó de Tortosa on s’ha produït l’atracament mortal. Foto: Anna Ferràs

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquesta tarda cinc persones vinculades a l’atracament d’aquest dilluns de matinada al Bingo Vali de Tortosa, en el transcurs del qual ha mort una treballadora d’un tret i un client ha resultat ferit greu també per arma de foc. Entre els detinguts hi ha almenys dos homes i una dona, segons han explicat a l’ACN fonts testimonials, i la detenció ha tingut lloc a prop de la Catedral. Les dues víctimes van ser traslladades amb vida a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. La treballadora, que va rebre un tret al cap, va morir unes hores després. L’home, ferit per un tret en una espatlla, continua ingressat a la Unitat de Cures Intensives i no es tem per la seva vida, estable dins la gravetat.

L’Ajuntament ha informat posteriorment que les detencions han tingut lloc a l’entorn de l’avinguda Felip Pedrell, amb una operació conjunta dels Mossos d’Esquadra i la policia espanyola.

En el decurs de l’actuació, informa el consistori, hi ha hagut unes detonacions que no corresponen a trets, sinó a granades ensordidores que la policia utilitza per atordir les persones que pretén detenir.

També segons l’Ajuntament, els detinguts formarien part d’un grup arribat de fora de la ciutat que podrien estar relacionats amb fets delictius a altres llocs de l’Estat.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha lamentat la mort de la dona i les lesions ocasionades a l’home i ha felicitat els cossos policials per l’actuació “ràpida i diligent”.

Segons fonts consultades per l’ACN, els atracadors van accedir al local vestits de negre i encaputxats. Quan van arribar van ferir l’home i al marxar, just després que la víctima mortal activés l’alarma, li haurien disparat a boca de canó.

De nit

Una treballadora d’un bingo de Tortosa ha mort durant un atracament aquesta matinada. Els fets han tingut lloc cap a les 00.50 hores en un bingo situat a la plaça Corona d’Aragó de Tortosa, quan hi ha entrat un grup d’atracadors format per entre dues i tres persones. En l’entrada han disparat a un home, que hauria quedat ferit a l’espatlla. A la sortida, han disparat novament, en aquest cas a una treballadora que ha mort.

Les dues víctimes van ser traslladades amb vida a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. La treballadora, que va rebre un tret al cap, va morir unes hores després al centre hospitalari mentre que l’home, ferit per un tret en una espatlla, continua ingressat a la Unitat de Cures Intensives i no es tem per la seva vida. Està estable dins de la gravetat. Segons fonts consultades per l’ACN, els atracadors eren tres i van accedir al local vestits de negre i encaputxats. Quan van arribar van ferir l’home i al marxar, just després que la víctima mortal activés l’alarma, li haurien disparat a boca de canó.

Quan els atracadors van accedir al local de jocs a l’interior només hi quedaven les dues víctimes, el client i la treballadora. L’establiment estava a punt de tancar. Segons expliquen fonts pròximes, el mòbil de l’atracament podria no ser econòmic perquè no s’haurien endut els diners que hi havia al bingo.

El Bingo Vali està situat als baixos d’un edifici residencial de la plaça Corona d’Aragó, un dels principals accessos de la capital ebrenca. A la mateixa rotonda hi ha una benzinera amb servei 24 hores i un dels principals hotels de la ciutat.

El cas està sota secret de les actuacions i se n’ha fet càrrec l’Àrea d’Investigació Criminal dels Mossos de la regió policial de les Terres de l’Ebre.

ACN