.

Els fets s’han produit a la zona del Fortí de la Reina i el mal estat de la mar ha dificultat les tasques de rescat. Foto: ACN

Dues persones han mort aquest dijous a la platja del Miracle de Tarragona, una de les quals era menor d’edat, de 16 anys, mentre l’altre era de 32 anys.

Salvament Marítim i Creu Roja han rescatat quatre persones de l’aigua, però posteriorment, dues d’elles han perdut la vida. Segons han confirmat fonts policials, una de les víctimes és un jove menor que ha caigut a l’aigua o s’hi banyava.

Segons les primeres investigacions, els fets s’han produït quan el menor es trobava amb un grup d’amics i per una imprudència hauria caigut a l’aigua. Davant els crits d’auxili dels seus acompanyants també menors, un home de 32 anys, de nacionalitat alemanya i que estava a la zona amb un altre grup de gent, ha intentat rescatar el jove llençant-se al mar. Tot i que l’ha pogut arribar a agafar, el mal estat de la mar els ha separat i ambdós han acabat perdent la vida.

Salvament Marítim els ha pogut treure de l’aigua amb l’helicòpter Helimer 221 i els ha portat fins al dispositiu d’emergències mèdiques que s’ha muntat a la platja, però ja no s’ha pogut fer res per salvar-los.

 

Segons Salvament Marítim, dues persones més s’havien llançat al mar per ajudar les víctimes i han hagut de ser rescatades amb l’helicòpter i l’embarcació de Creu Roja.

En l’operació hi ha intervingut Salvament Marítim, Creu Roja, Bombers, Mossos i Guàrdia Civil. Foto: ACN

En el dispositiu de rescat també hi ha participat els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil que s’ha fet càrrec de la investigació. L’avís al 112 s’ha rebut a les 14:20 hores i s’ha activat l’helicòpter Helimer 221 de Salvament i l’embarcació LS Ariel de Creu Roja Tarragona.

Els Bombers de la Generalitat han fet una primera intervenció des de terra per intentar apartar de la costa totes les persones que hi havia a la zona, on hi ha un fort onatge. També han ajudat a Salvament Marítim en la localització dels accidentats.

ACN