.

.

TOTS 21

El matrimoni de jubilats de Miami Platja han iniciat una protesta davant la casa

Un matrimoni de jubilats de Miami Platja, Antonio Casas Clemente i Amparo Bonilla, s’ha plantat aquest dissabte davant de la casa que un dels seus fills, Antonio, té al carrer Costa Daurada de Miami Platja per expressar públicament amb una ancarta el seu rebuig al fet que un matrimoni hi porti vint mesos sense pagar el lloguer.

El seu fill Antonio havia cedit la casa en lloguer per un petició feta per una amiga, que coneixia la parella, ‘i després de dos mesos inicials de pagar el lloguer, porten ara vint mesos sense fer-ho’, segons ha relatat a Tarragona21 un dels seus germans, Manolo.

Exhaurides diverses vies de reclamació, primer la personal i després la judicial, sense resposta, almenys de moment, la família ha decidit convocar una manifestació i aquest passat divendres va formular la sol.lictud a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp. Manolo assegura que els ‘okupes’ l’han denunciat a ell per amenaces, que ell nega, i a la seva mare per haver entrat a l’apartament. El cas ha començat a córrer per les xarxes socials de la vila.

Manolo afirma que es va presentar una denúncia davant els jutjats, però el correu que estigui arribat dels Jutjats ho farà a la casa que està ocupada i per tant, arriba a les mans dels deutors, que no l’estarien lliurat als seus titulars. Al seu moment i degut a una fuita d’aigua, l’Ajuntament va tallar-los el subministrament.

El cas s’agreuja per quant Antonio, el fill, vivia en aquesta casa, va deixar-la en lloguer per treure’s una diners i va reubicar-se a casa dels seus pares, també a Miami Platja. Com els ocupants no pagaven, va haver de buscar feina i va passar per Bèlgica i posteriorment es va instal.lar a Madrid, on al seu torn ha de pagar el lloguer de l’habitatge que ocupa, a part de tenir un fill amb paràñisi facial parcil. És a dir, ‘necessita els diners’, recorda el seu germà.

El cas ha arribat a mans de l’entitat benèfica Nos Ayudamos, amb seu a Reus. Pilar Velázquez, la seva portaveu, assegurava a Tarragona21 que es dedica a donar suport a gent necessitada.

La versió dels llogaters és molt diferent. Afirmen a Tarragona21 que no se li va voler fer contracte de lloguer i que no fessin l’ingrés del lloguer pel banc. Altrament, els propietaris no feien el manteniment de la piscina com s’havien compromès, segons la seva versió. El cas ha comportat un creuament de denúncies, de pressumptes agressions del propietari al llogater i al revés pel mateix fet. ‘Nosaltres no vam deixar de pagar’, afirma Andrea Casas.

El gener d’enguany es va produir el tall del subministrament d’aigua. ‘Els vam demanar una solució i no l’oferien. Jo mai em vaig negar a pagar el lloguer i segueixo sense aigua. En canvi, el propietari porta un deute de 800 euros d’impagament de l’aigua. Abans que es manifesti la gent cal que els veïns s’informin. Fins avui no hem vist cap contracte de lloguer’. Andrea diu que van deixar de pagar quan els van tallar l’aigua. Afirmen que ‘no hi ha denúncia contra ells per impagament’. Andrea afirma que estan ‘sent perseguits per les xarxes socials’.

J. Garcia