.

.

TOTS 21


Imatge d’arxiu de la façana de l’Audiència de Tarragona. ACN

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció nº3 de Tarragona ha exonerat, aplicant la Llei de Segona Oportunitat, a JL i CF, matrimoni de Salou, d’un deute de 355.350 euros. El cas l’ha tramitat Repara tu Deuda, despatx d’advocats líder a Espanya en l’aplicació de la Llei de la Segona Oportunitat, que va entrar en vigor a Espanya el 2015.

Els advocats de Repara tu Deuda expliquen el cas: “JL i CF tenen al seu càrrec a 3 fills amb les seves respectives 3 parelles i a més a un dels néts. Viuen tots en la mateixa casa i cap d’ells té ocupació. Els únics ingressos amb els quals compta la família són de 620€ + 580€ i la pensió de jubilació de JL, que ascendeix a 180€. A penes 1.400€ ingressats a casa per a mantenir a 9 persones. Tenien el pis i el pàrquing en propietat, però es va intentar fer subhasta i ningú va sortir interessat. En viure punts a casa i amb ingressos tan baixos no van poder fer front als pagaments”.

A més de deute amb entitats privades, JL i CF també tenien deute públic, amb l’Ajuntament i amb Hisenda. La Llei de Segona Oportunitat fins ara no contemplava la cancel·lació del deute públic, solament la relativa a creditors privats. Els advocats de Repara tu Deuda expliquen que amb aquesta sentència s’avança perquè el deute amb administracions públiques també sigui objecte de cancel·lació, de moment a través d’un Pla de Pagaments a cinc anys en què no s’inclouen interessos i que serà revisat per un Jutge (d’acord amb la capacitat de pagament de cada deutor). JL i CF disposen ara d’un acord de pagament amb Hisenda i l’Ajuntament a 5 anys i un total mensual de pagament de 106,40 euros.

Per a cancel·lar el deute, seguint la Llei de Segona Oportunitat, el jutjat té en compte una sèrie de criteris. “Per a exonerar de manera definitiva als deutors -expliquen els advocats de Repara tu Deuda- i donar per conclòs el procés concursal, es té present que el concurs no ha estat declarat culpable, que en la conducta dels clients de Repara tu Deuda Abogados s’aprecia bona fe, que no existeix pla de pagaments davant la inexistència de béns liquidables, que els deutors no han estat condemnats per cap delicte, que van intentar un acord extrajudicial, que no hi ha crèdits contra la massa que el deutor hagi de tenir satisfets totalment o parcialment, i que no hi ha personat cap creditor que s’oposi a la sol·licitud”.

Aquesta legislació permet exonerar a particulars i autònoms del pagament de deute a creditors sempre que es demostri que prèviament el deutor ha actuat de bona fe, així com intentat un acord amb els creditors per a ajornar el deute. Si no s’aconsegueix aquest acord, poden sol·licitar la cancel·lació del deute al jutjat i si compleixen amb els requisits s’obté.

En procediments complexos com el de la Llei de Segona Oportunitat és imprescindible l’ús de la tecnologia perquè el client estigui informat en tot moment. Repara tu Deuda Abogados posseeix una gran eina tecnològica en format d’app anomenada MYrepara que permet mantenir informats als clients que té el despatx d’advocats, realitzar consultes, pagaments de quotes i fins i tot mantenir reunions amb l’advocat mitjançant videoconferència.

Redacció