.

Una imatge de Cala Tamarit. Foto: http://enrutaporelmundo.wordpress.com/

La comissió informativa municipal d’Hisenda abordarà el proper dilluns un informe dels propis tècnics de l’Ajuntament que desestima la creació d’un òrgan territorial de gestió desconcentrada als baris de La Móra i Tamarit, tal com ha demanat l’associació de veïns. Els tècnics consideren que no la petició no ve avalada amb el mínim de signatures necessàries, i també entén que la mesura s’hauria d’aplicar no només a una zona de la ciutat sinó a tot Tarragona.

La batalla política per La Móra està encetada. El grup socialista a l’Ajuntament de Tarragona rebutja la pretensió de l’Associació de Veïns de La Móra-Tamarit de crear l’òrgan territorial de gestió desconcentrada i així ho plantejarà en el proper ple municipal. Per contra, CiU i PP estan a favor de la petició veïnal.

El PSC presentarà una moció contrària a la petició i a favor d'”impulsar mesures sota el principi d’igualtat de tots els barris de la ciutat”, eliminant “qualsevol possibilitat d’actuacions arbitràries” i de “benefici” d’una zona “en perjudici de l’altra”. El PSC proposa constituir una taula de treball amb el govern municipal, els grups políltics i les entitats veïnals per tal d’acordar “un model de gestió desconcentrada” aplicable a tots els barris de la ciutat.

La portaveu del PSC, Begoña Floria, ha afirmat que l’òrgan que vol l’AVV tindria un cost de 129.000 euros, i “en l’època de l’austeritat” suposa una cost massa elevat. Floria també ha dit que si s’aplica la mesura als set districtes de la ciutat, “el cost sumaria 900.000 euros”. “Entenem la reivindicació, però aplicar-la pot ser discriminatori per a la resta de la ciutat”, ha dit.

Al seu torn, CiU i PP volen presentar una moció al mateix pla a favor de la petició dels veïns. Ara començarà el procés polític negociador.

Els veïns se senten desatesos per part de l’Ajuntament i volen estar presents al consistori a partir de la creació d’aquest òrgan on hi puguin tenir informació de primera mà i influir en les decisions. Afirmen que no busquen la independència del barri. Aquest cap de setmana tenen previst celebrar una assemblea.

/* JS para menú plegable móvil Divi */