.

Una imatge de la planta incineradora de Constantí

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest migdia la fase d’alerta del Plaseqcat (Pla d’Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya) a causa de l’incendi que s’ha produït un incendi a la zona de tancs de residus de líquids inflamables a la incineradora de Gestió de Residus Especials de Catalunya, S.A (GRECAT) ubicada a Constantí (Av. Europa, s/n).

La mateixa empresa ha donat l’avís de l’incendi pel qual al Telèfon d’Emergències 112 s’han rebut 12 trucades.

L’incendi, segons informa els Bombers de la Generalitat, ja està extingit. Com a conseqüència de l’incident també s’ha produït el vessament de 60m3 de producte que ha quedat retingut en un cubell de retenció i que en aquests moments s’ha cobert amb escuma.

D’altra banda, el SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) informa que hi ha hagut dues persones ferides, un d’ells de gravetat, un home de 45 anys amb cremades de segon grau, i que ha estat traslladat amb helicòpter medicalitzat l’Hospital Vall d’Hebron, i l’altre, un home de 32 anys, que ha resultat menys greu per inhalació i que ha estat traslladat a l’hospital Sant Joan de Reus.

Fins al lloc de l’accident s’han desplaçat 8 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, 3 ambulàncies, una d’elles que es quedarà al lloc preventivament, i 1 helicòpter medicalitzat del SEM i 5 patrulles del Cos dels Mossos d’Esquadra, pel control d’accessos.

Els Bombers de la Generalitat han extingit l’incendi, juntament amb els Bombers del Parc Químic, amb poc menys de mitja hora, hi han treballat 11 vehicles dels Bombers de la Generalitat, entre dotacions d’actuació i de comandament.

Protecció Civil, a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), està fent seguiment constant de la situació i manté la informació i el contacte amb els municipis de l’entorn.

Un cop finalitzin les tasques d’inspecció i la situació estigui normalitzada es podrà procedir a desactivar el pla d’emergències.

/* JS para menú plegable móvil Divi */