.

Foto de l'immoble

Foto de l’immoble

Riudecanyes podria disposar en un futur d’una nova activitat hotelera que s’ubicaria a l’edifici de Cal Bessó. Des de fa temps, un grup d’inversors està cercant diversos emplaçaments al municipi per instal·lar-hi el nou establiment i aquest immoble municipal és ara mateix el preferit.

La proposta per tirar endavant aquest projecte seria viable a través d’un concurs públic obert a qualsevol inversor interessat, per licitar la cessió de terreny per un període de 75 anys amb un cànon mínim anual de 1.900 euros durant aquest temps i amb el compromís que passats els 75 anys, l’hotel construït passaria a mans municipals. Feta l’adjudicació, el concessionari tindrà tres anys per fer realitat el projecte. Sinó és així, l’espai tornarà a ser de titularitat municipal. Els requisits es podran trobar al perfil del contractant a la pàgina web de l’ajuntament.

Josep Maria Tost, alcalde de Riudecanyes, considera que “és evident que l’objectiu d’aquesta operació és posicionar Riudecanyes com un municipi dinàmic i atractiu, fent arribar nous veïns i generant, a més, oportunitats laborals per als riudecanyencs i riudecanyenques”. Des de l’equip de govern del consistori de Riudecanyes es té clar que el nou hotel permetrà dinamitzar el nucli històric i, a més, es donarà ús a un immoble molt deteriorat perquè actualment Cal Bessó necessita una rehabilitació que és inassolible per la capacitat econòmica del municipi.

Tost també ha recordat que l’Ajuntament de Riudecanyes fa anys que cerca fonts de riquesa per al municipi mitjançant accions per promoure el desenvolupament industrial com ara la creació de sol industrial a Les Planes i a la carretera de Montbrió, o establint converses amb diferents industries del sector paperer, l’envasatge d’aigua o de l’àmbit turístic. Aquest últim, explica Josep Maria Tost, ha estat precisament “el que ha centrat més els esforços municipals amb accions importants com la promoció del Castell d’Escornalbou, la cultura de l’oli amb les seves rutes i el centre d’interpretació o la creació de Riudecanyes Aventura”.

A aquests projectes que ja són realitat, cal sumar-n’hi d’altres que han permès consolidar Riudecanyes com a municipi de referència, com per exemple el Concert de les Espelmes, l’ajut al comerç local, la presència a programes televisius de màxima audiència, com Divendres o El Foraster, i l’organització de la Fira Tastaverd que el proper 13 d’abril viurà una nova edició.