.

La Casa Castellarnau serà un dels llocs on s'instal·laran els sensors. Foto: Tarragona Turisme

La Casa Castellarnau serà un dels llocs on s’instal·laran els sensors. Foto: Tarragona Turisme

El projecte de recerca en seguretat i protecció de dades aplicat a les ciutats intel·ligents, RERUM (Reliable, Resilient and secUreIoT for sMartcityapplications) instal·larà sensors a la ciutat pel monitoratge de les condicions ambientals en edificis, el control del consum energètic i la millora de la mobilitat.

Es tracta de proves pilot de les tecnologies que es desenvolupen en el marc d’aquest projecte europeu que té, com a principal objectiu, millorar la seguretat mitjançant la recerca de tecnologies que garanteixin la confidencialitat, l’autenticitat i la integritat de la informació i tinguin una aplicació en l’espai públic per a una gestió més eficient i de qualitat.

La proposta d’instal·lació dels sensors es va presentar en la segona revisió del projecte que es va celebrar, la setmana passada, a Tarragona. Durant els tres dies de reunions, van realitzar una visita a la Casa Castellarnau per tal que sigui una de les ubicacions on s’apliquin les tecnologies en prova.

A la trobada hi van assistir representants de cada soci del projecte: Eurescom (Alemanya, coordinador del projecte), AtosEspanya (multinacional del sector de les TIC), Siemens (delegacions d’Alemanya i Romania), Universitat de Bristol (Regne Unit), Universitat de Linkopings (Suècia), Universitat de Passau (Alemanya), Zolertia (PIME de Barcelona especialitzada en dispositius per la Internet de les coses), FORTH (fundació grega per la recerca i la tecnologia), CYTA (empresa de telecomunicacions grega) i l’Ajuntament de Càndia (Creta, Grècia). També van assistir-hi representants i experts de la Direcció General de xarxes de comunicació, continguts i tecnologies de la Comissió Europea.

RERUM és un projecte de recerca en el marc de les Ciutats Intel·ligents que es centra en quatre àmbits: mobilitat intel·ligent, monitoratge ambiental, eficiència energètica i monitoratge de les condicions ambientals en edificis. El projecte compta amb un pressupost total de cinc milions d’euros confinançat pel setè Programa Marc de la Unió Europea (acord 609094). Tarragona participa en el programa i rebrà una aportació de prop de 200.000€. Fins a mitjans de 2016 es realitzaran tasques de recerca, desenvolupament, experimentació i avaluació que permetran desplegar a la ciutat diverses aplicacions smart.

Més informació a: https://ict-rerum.eu/