.

Una imatge de La Mulassa. Foto: Bdstiari.cat

El proper dissabte, 16 de setembre, a les 12.00 h, a l’esplanada davant de l’edifici de la Diputació de Tarragona, tindrà lloc una jornada d’aproximació a la Mulassa de Tarragona. Un grup de 34 persones cegues i amb discapacitat visual greu podran conèixer, tocar i fer ballar la Mulassa i gaudir de primera mà amb aquest element del seguici popular tarragoní. Al mateix temps, els mulassers i les mulasseres es sensibilitzaran al voltant de la realitat de les persones cegues.

L’objectiu és que les persones cegues puguin tocar la peça amb total tranquil·litat i, fins i tot, si els ve de gust, que la puguin portar amb la companyia d’un mulasser/a.

L’Associació Mulassa de Tarragona i l’ONCE organitzen conjuntament aquesta jornada. La Mulassa, un dels elements més característics de les festes de Santa Tecla de Tarragona, representa una mula de grans dimensions i és coneguda per les seves corredisses i pel seu caràcter entremaliat.

La Mulassa és un element ballat per dues persones, una al davant, que en carrega el cap i el corretjam (i en suporta, per tant, bona part del pes) i una altra al darrere, que carrega el cul. Només té visió cap a l’exterior la persona que va al davant. La de darrere es guia pels passos i les indicacions auditives del de davant.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */