.

Godoy ha tornar a ser protagonista en l’atac grana i ha marcat el primer gol contra el Barça. Foto: X/Nàstic

El Gimnàstic de Tarragona ha arribat a l’estadi Johan Cruyff de Sant Joan d’Espí aquest dissabte a la tarda amb la classificació matemàtica per al play-off d’ascens, però convençut de la victòria i de les possibilitats de posar-se segon en la classificació del Grup 1 de la Primera Federació si guanyava al FC Barcelona Atlètic. També n’era conscient l’afició, que s’ha traslladat en massa a la ciutat esportiva del Barça amb més d’un miler d’aficionats.

Com a curiositat, el Nàstic ha sortit de blanc i cap dels dos equips disposava del seu entrenador titular al camp, donat que tant Dani Vidal com Rafa Márquez estan sancionats.

El partit ha arrencat amb el Nàstic fent pressió alta i buscant l’error blaugrana, i l’inici ha estat vibrant, amb l’equip ben posicionat i portant ritme. Godoy protagonitzava la primera oportunitat entrant per la dreta al minut 7 i torna a provar-ho per l’esquerra al minut 10. El canari ha tornat a ser el jugador més actiu en l’atac tarragoní, com ja ho va ser en el partit del SD Logroñés de la passada setmana.

Altres notícies:

Un reflex del ritme del partit es veia de nou un minut més tard, amb un altre tac perillós al conduït per Pablo per la banda dreta que a punt ha estat de rematar Godoy després de la centrada. Corria el minut 13 i arribava el primer córner per al Nàstic, que no aportava perill, però sí una targeta groga a Óscar Sanz en la seva lluita contra la defensa blaugrana.

Gran gol de Godoy per obrir el marcador

I era en aquest punt, amb el Nàstic fent el joc de pressió i control que millor li queda, quan Godoy, en una gran jugada per la banda esquerra, superava el seu marcador, encarava el porter rematant al pal curt i marcava el primer gol del partit al minut 15. Un gran gol que posava les coses de cara als granes, que continuaven exercint el domini total del partit

Marc Guiu era l’home de referència en l’atac del Barça, però, molt ben defensat en tot moment, es veia superat una vegada i una altra per la defensa grana. Corria el minut 23 quan una nova oportunitat de rematar de Godoy a centrada de Domingo semblava que podia arribar el segon, i poc després es repetia la història quan David Concha es  tornava a quedar al frontal de la petita i engaltava un gran xut a les mans del porter blaugrana.

Han estat alguns dels millors moments del Nàstic, demostrant tota la seva qualitat quan el deixen jugar i per què és on és.
Tal era el domini que el primer xut de perill del Barça no es produïa fins al minut 30 des de la frontal, tot i que una bona aturada de Varo el resolia sense problemes. La pressió tarragonina continuava donant els seus fruits i Godoy estava a punt de marcar de nou al minut 33, tot i que una aturada increïble d’Astralaga evitava el que semblava un gol cantat.

En els pròxims minuts, rondant ja el minut 35, el Barça semblava començar a trobar-se còmode i ho demostrava Pau Víctor rematant des de la banda esquerra un xut que s’estavellava al pal, just on no podia arribar Varo.

Corria el minut 38 quan Pablo veia una groga difícil d’explicar per una dubtosa entrada per darrere, i era el mateix Pablo el que generava una nova opció de gol poc després entrant a rematar un córner que ha anat fora per ben poc. Eren els últims minuts de la primera part i també els més igualats entre els dos equips, però el Barça no estava tranquil i al minut 43 a punt ha estat de marcar en pròpia porta blaugrana Gerard Martín després d’una gran jugada assajada del Nàstic.

L’arribada al descans ha anat bé als de Rafa Márquez, que podia recompondre l’estratègia, després que el Nàstic hagués passat literalment per sobre dels locals en els primers 45 minuts.

El Nàstic s’ha fet més conservador en la segona part i el Barça ha sortit més endollat

Amb l’inici de la segona part, el Nàstic ha introduït un canvi, entrant Andy en el lloc de Concha. Ben aviat s’ha vist que el plantejament del Nàstic s’havia fet més conservador i s’ha passat del bloc alt de la primera part a un bloc baix, mentre que el Barça Atlètic ha sortit més endollat.

Tot plegat ha provocat que els primers minuts d’aquesta segona meitat hagin estat molt més travats, amb els granes controlant més la pilota des de darrere i buscant puntualment el contracop. Les ganes blaugranes i la força en defensa grana ha fet que també hagin estat els moments de més duresa entre els dos equips, amb alguna picabaralla i diverses entrades dures, com la que ha rebut Godoy al minut 55.

La major inspiració atacant del Barça s’ha traduït amb un bon ensurt al minut 58, quan Moha ha obligat a Varo a treure una mà providencial per evitar l’empat. El que ha quedat clar és que al Nàstic no se li xiulen penals a favor i l’àrbitre no ha volgut saber res d’una agafada de la samarreta a Godoy quan s’escapava per la banda dreta al minut 59. El col·legiat hauria pogut xiular-lo perfectament, però no n’ha volgut saber res.

Arribat el minut 60 hi havia moviment a la banqueta grana i el Nàstic substituïa Jardí i Pablo per donar entrada a Borja Martínez i Marc Fernández. Si l’objectiu era lligar més el mig del camp, el resultat ha estat l’adequat i, tot i que el joc era clarament menys lluït, el control del relat era gairebé absolut. La idea estava clara i l’execució ha funcionat. Per reblar-ho encara més, al minut 74 entrava Montalvo en el lloc de Gorostidi, mentre que el Barça canviava Pocho i Prim per donar entrada a DaniAlarcón.

Els locals ho continuaven provant i, al minut 76, Pelayo ha tingut una de les millors oportunitats d’igualar el marcador, amb un xut que anava fora per molt poc a l’esquerra de la porteria de Varo.

Un contracop que val la segona plaça

La clau del partit ha arribat al minut 80. Quan menys ganes semblava tenir el Nàstic d’atacar, una gran contra entre Andy i Godoy per la banda dreta es tancava amb una centrada perfecta d’Andy que Marc Fernández ha rematat magistralment des del segon pal per fer el segon gol tarragoní. El partit quedava clarament decantat pel Nàstic, que tornava a demostrar tenir el control de la situació.

Malgrat la decepció dels locals, els joves blaugranes no s’han donat per vençuts i al minut 81 una centrada per la seva banda esquerra anava al pal i a punt estava de sorprendre Varo. El Barça ha tret tota la pólvora al minut 84, quan han deixat el camp Marc GuiuPelayo, per entrar Cuéllar i Olmedo. La resposta ha estat una triple ocasió que gairebé suposava el tercer del Nàstic, després d’un bon xut de Joan Oriol que Astralaga ha aturat, com també ha rebutjat el segon xut de Godoy i el tercer remat d’Andy.

La marea grana s’ha endut també el duel a la grada, amb més d’un miler de nastiquers al Johan Cruyff. Foto: X/Nàstic

Arribat el minut 88, Alan Godoy deixava el camp a canvi de Gorka Santamaría i s’acabaven afegint cinc minuts al temps reglamentari. Tot semblava dat i beneït, però encara hi hauria temps per un ensurt (i un gol) del blaugrana Alarcón per fer pujar l’1 a 2 al marcador en el minut 94. Probablement era l’única errada de la defensa del Nàstic en tot el partit després d’haver estat un mur durant els 93 minuts anteriors, amb uns monumentals Nacho i Pablo Triguero en l’eix de la defensa.

El xiulet final deixava més d’un miler de nastiquers eufòrics a Can Barça per tornar a casa com a segons i a l’espera d’omplir el Nou Estadi Costa Daurada el pròxim dissabte per rematar la feina contra el Rayo Majadahonda, cuer del Grup 1. Aquest serà l’últim obstacle per proclamar-se subcampions abans d’iniciar el play-off d’ascens a La Liga2.