.

La 7a Primavera Musical es tancarà amb un muntatge sonor, poètic i visual a la façana del temple modernista de Jujol. Foto: Cedida

La setena Primavera Musical a Vistabella es clourà aquest dissabte 8 de juny amb un muntatge creat especialment per retre homenatge al centenari de la construcció de l’església del Sagrat Cor de Vistabella. El concert serà protagonitzat per diversos músics i formacions i la seva actuació es combinarà amb poemes visuals. L’actuació es durà a terme a l’exterior, a la façana de l’església, a les 22 h, amb l’arquitectura com una protagonista més.

Després dels èxits amb l’actuació de KamBrass Quintet i Judit Neddermann, aquest dissabte arriba la cirereta del pastís de la setena Primavera Musical a Vistabella. ‘Tot ple d’art, temple d’amor, joieta d’or’ serà un espectacle musical, visual i poètic que comptarà amb la participació de diversos músics. Entre ells, hi haurà les sopranos Mireia Tarragó i Clara Brunet, el tenor Roger Padullés, el pianista Bruno Anguera, el violinista Albert Carbonell, el conjunt ‘Txek’ format per Nando Taló i Siscu Aguilera, així com Pau Puig a la dolçaina i també la participació de KamBrass Quintet.


Altres notícies:


Un muntatge que farà valdre els orígens del temple: una església pensada per al poble i construïda amb l’ajuda de tots els veïns. D’aquesta manera, la música connectarà l’espectador amb la terra i el camp. També s’hi podran escoltar composicions d’època modernista i músiques de caràcter religiós. Tot plegat, estructurat sota el guió del cineasta Marc Barceló.

Les entrades es podran adquirir a través del web del cicle www.primaveramusicalvistabella.com . L’entrada de cada concert tindrà un cost de 15 euros.

Accions teatrals, visites guiades, exposicions…

Amb motiu del centenari de la construcció de l’església, també s’han posat en marxa altres activitats culturals. D’una banda, fins a finals d’any i un diumenge al mes, el temple acollirà l’acció teatralitzada ‘Al cor de Vistabella’, a les 12 h. Les pròximes dates són: 16 de juny, 7 de juliol, 25 d’agost i 8 de setembre.

Un viatge en el temps a través del qual la sagristana del temple i una altra veïna conviden a descobrir com l’arquitecte Jujol va construir íntegrament el temple, l’únic a tot Catalunya. Una església creada amb l’ajuda de tots els veïns del poble i amb infinitat de materials reciclats. Una experiència que permetrà descobrir les pintures originals i elements ornamentals fets amb materials de la vida quotidiana. L’entrada té un preu de 15 euros i es pot reservar a través del compte @visitvistabella. Els menors de 8 anys tenen entrada gratuïta.

D’altra banda, Camins Km0 ofereix visites guiades per a tot aquell que vulgui descobrir l’obra de Josep Maria Jujol. Per reservar, cal contactar amb @camins_km0 .

A la tardor, també es posarà en marxa l’exposició ‘L’obra de Jujol a Vistabella’, a l’interior de l’església. Una mostra que reunirà fotografies, documents i maquetes sobre com l’arquitecte Josep Maria Jujol va idear i crear l’església del Sagrat Cor.

Més enllà de la voluntat d’obrir l’Església del Sagrat Cor de Vistabella al món artístic, aquest cicle també té la voluntat de ser un trampolí per col·laborar en la restauració d’aquest element modernista. En els darrers anys, s’han restaurat alguns elements d’aquesta obra de l’arquitecte Josep Maria Jujol. L’església va ser declarada com a Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 2011.