.

Dos agents dels Mossos d’Esquadra han resultat ferits lleus aquest dimecres al matí en un enfrontament amb manters a Salou (Tarragonès). L’incident s’ha produït en el marc d’un dispositiu planificat al municipi, en què s’han identificat dues persones que transportaven gran quantitat de material destinat al ‘top manta’. Mentre els agents feien les identificacions al carrer Sol, un grup de persones s’han enfrontat a la policia “de manera agressiva, amb objectes contundents” i han ocasionat danys en dos vehicles policials, segons els Mossos.

Als dos identificats se’ls imputarà els danys als vehicles, atemptat contra els agents de l’autoritat, resistència i desobediència i un delicte contra la propietat industrial. A més, s’ha obert una investigació per identificar la resta de persones implicades en l’incident.

Comunicat del sindicat majoritari SAP-FEPOL

Els fets han motivat un comunicat del sindicat majoritari dels Mossos, SAP-FEPOL, en el qual es denuncia “públicament la mala gestió que s’ha fet i s’està fent des de les Administracions que tenen la competència de la venta ambulant i del conflicte etern amb els ‘manters'”.

A continuació reproduïm el contingut íntegre del comunicat:

“Avui en un servei planificat a Salou, efectius del cos de mossos d’esquadra i en compliment de les seves funcions, han identificat a dues persones que presumptament estaven perpetrant un delicte contra la propietat industrial i que portaven amb si mateixes, grans quantitats de material destinat a la venta ambulant il·legal.

En el transcurs de l’actuació policial, un grup de col·legues dels dos identificats no ha vacil·lat en enfrontar-se a les dotacions policials. Un enfrontament del tot agressiu, en el qual els dos identificats i els seus col·legues, no han dubtat en amenaçar amb cadires de fusta i pals als efectius de Seguretat Ciutadana i l’ARRO i fins i tot han arribat a agredir-los.

Com a resultat, hores d’ara la nostra organització sindical ha de lamentar que dos efectius del cos de mossos d’esquadra hagin resultat lesionats i que els vehicles policials hagin presentat danys.

És per això que, des del Sindicat Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) volem donar tot el recolzament als nostres companys, a les nostres companyes i a l’actuació policial que s’ha dut a terme. Per contra volem denunciar públicament la mala gestió que s’ha fet i s’està fent des de les Administracions que tenen la competència de la venta ambulant i del conflicte etern amb els ‘manters’.

La permissivitat amb la qual històricament, les Administracions han mostrat sobre aquesta qüestió deixa en evidència que aquesta, no soluciona un conflicte que dia rere dia es va agreujant. Mirar cap un altre costat dóna ales a un col·lectiu que no dubta en enfrontar-se físicament a la força policial, generant d’aquesta manera un greu problema d’ordre públic.

Per tant exigim de les Administracions que actuïn amb la la responsabilitat suficient, per evitar així que episodis viscuts avui a Salou es tornin a repetir. Així mateix exigim una condemna ferma contra les agressions que han patit els efectius policials, inclosa la dels propis ‘sindicats de manters'”.

(El vídeo ha estat publicat per la Federación de Profesionales de la Seguridad Pública, FEPOL, al seu facebook)

ACN