.

La Policia Nacional ha desarticulat el grup en diferents províncies espanyoles

La Policia Nacional ha detingut una persona a Tarragona i n’ha imputat dues més dins una gran operació on ha estat desarticulat  un grup dedicat a falsificar documents per a la constitució il·legal de parelles de fet.

L’organització es dedicava a la falsificació de targetes de residència d’estrangers i de certificats de naixement nigerians. El grup organitzat, format per ciutadans nigerians, realitzava les falsificacions per a posteriorment presentar-les en la constitució de parelles de fet amb ciutadans espanyols, amb l’objecte de regularitzar la seva situació administrativa a Espanya mitjançant el règim de familiar de ciutadà comunitari.

L’operació ha donat com a fruit vuit detinguts, a les províncies de Toledo (2), Màlaga (2), Girona (1), Tarragona (1), Alacant (1) i Pamplona (1), entre ells, els màxims responsables de l’organització. Així mateix, han estat imputades tres persones més, dues a Tarragona i una a Granada. Tant als detinguts com als imputats se’ls considera pressumptes responsables de delictes de falsetat documental i pertenència a organització criminal.

Als registres efectuats han estat intervingudes set targetes de residència d’estrangers falsificades, cinc certificats de naixement de Nigèria falsificats, així com estris usats per la falsificació, com empaparadors de tinta de colors, quatre paquets de paper timbrat d’Espanya i de Nigèria i altres.

/* JS para menú plegable móvil Divi */