.

Josep Poblet, Josep Fèlix Ballesteros i Javier Villamayor. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Josep Poblet, Josep Fèlix Ballesteros i Javier Villamayor. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha afirmat avui que estan explorant amb l’Estat fórmules alternatives per aconseguir els 9 milions d’euros de finançament pendent sense que calgui un govern format a Madrid. Les vies podrien ser un crèdit pont -és a dir, un ingrés obtingut com a finançament temporal i amb la garantia d’un retorn futur- o un organisme intermedi -un organisme que desenvolupi competències en nom de l’Estat o sota la responsabilitat de l’Estat. En tot cas, Ballesteros ha assegurat que “l’Ajuntament no posarà més diners en el projecte”.

Ballesteros: “Ara sí que l’Estat s’implica en la solució al problema”

Al contrari que fa unes setmanes, en què tant la Generalitat com l’Ajuntament van estirar les orelles al govern estatal per “no fer els deures” en relació al finançament dels Jocs Mediterranis, avui Ballesteros ha volgut manifestar que “seria injust si ara digués que l’Estat no s’està implicant en resoldre el problema”. En aquest sentit, ha volgut mostrar el seu agraïment a la declaració unànime del Congrés de suport a l’esdeveniment.

D’altra banda, tant Ballesteros com el regidor comissionat dels Jocs, Javier Villamayor, ha volgut recalcar que l’opció de retardar un any la celebració dels Jocs Mediterranis “no ha estat mai oficialment sobre la taula”, i que no ha passat de ser un element sorgit en “converses no oficials”.

Signat el conveni perquè la Diputació hi aporti un total de 2,6 milions

Ballesteros ha fet les declaracions en el marc de la signatura del conveni mitjançant el qual la Diputació aporta 1,3 milions d’euros pel finançament d’equipaments dels Jocs (sobretot pels vestidors i serveis de la piscina olímpica). Amb aquesta injecció, l’òrgan supramunicipal ja ha invertit 2,6 milions d’euros en subvencions pels Jocs Mediterranis. L’alcalde ha volgut agrair de nou la implicació de la Diputació en el projecte.