.

.

TOTS 21


Un grup de persones que brinden en la Fira del Vi de la DO Tarragona. Foto: Mar Rovira

La vintena edició de la Fira del Vi de la DO Tarragona acull vint-i-un cellers d’arreu del territori que durant tot el cap de setmana ofereixen degustar més de 120 vins.

En un primer balanç, l’organització calcula que s’han venut unes 14.000 degustacions i preveu que podrien assolir entre 18.000 i 20.000 tastos. Tot i que “l’èxit sempre es mesura per la quantitat de gent, els cellers valoren més poder explicar amb tranquil·litat la qualitat dels vins”, ha afirmat la secretària d’aquesta denominació, Àngels Collado. “Cada vegada és més important que la gent s’acosti al territori”, segons Collado. Per la qual cosa, entre els reptes de la DO Tarragona es prioritza “treballar el públic final per establir el lligam entre el producte i el territori”, ha constatat.

Segons Àngels Collado, “cada vegada es consumeixen més” els productes d’aquí . Això és deu a què en els últims deu anys ha canviat la “percepció dels consumidors” respecte als vins catalans i tarragonins, ha explicat. En el mateix sentit s’ha mostrat el representant de Celler Unió, Jaume Ferràs, qui considera que “la tendència és molt positiva a Catalunya” perquè “fins ara es consumien vins d’altres denominacions i, per primera vegada, s’estan consumint més vins catalans”.

La majoria dels cellers que formen part de la DO Tarragona, entre ells el Celler de Nulles i el de Mas Vicenç, tenent com a objectiu seguir treballant perquè els restauradors apostin per incloure els vins a la carta per tal d’apropar els consumidors al producte.

Comemmoració al Celler Nulles

Precisament, el centenari Celler Nulles té previst organitzar el pròxim 30 de juny la setena edició de la Vinitfest. “És la festa major del vi”, ha assegurat Serra Rabadà, membre de l’equip d’enoturisme d’Adernats. Rabadà ha explicat que obren les portes del celler -dissenyat per Cèsar Martinell-, i ofereixen música en directe i espectacles combinats amb els sis tastets gastronòmics, maridats amb els vins d’aquesta marca. “Entendre la història sense el vi és impossible, nosaltres intentem aprofitar la joia del nostre edifici i convidem a la gent a conèixer altres experiències”, ha remarcat.

Per la seva banda, el celler de Mas Vicenç també aposta per l’enoturisme amb activitats com el walk&wine, un passeig per les vinyes o visites guiades per les seves instal·lacions. Aquest és un celler familiar que té com a principal objectiu “elaborar vins de qualitat”, ha destacat la Sara Pujols, representant del Mas Vicenç. Reconeix que un dels puntals és permetre que les persones coneguin les persones que fan el vi, les que cuiden la terra i especialistes com l’enòleg o el sommelier.

A més, Pujols ha explicat que enguany tres dels seus vins han estat premiats en el Concurs de Vins Embotellats de la DO Tarragona, celebrat fa unes setmanes. “Els primers anys potser participàvem en la fira per tal que ens coneguessin, ara com ara, la gent ja ens coneix moltíssim i ve a degustar els vins de les anyades”, ha admès.

La fira també ha comptat amb una oferta complementària d’expositors gastronòmics d’embotits, formatges i altres delicadeses. El grup local de dixieland The F.E.O.S. Experience va ser l’encarregat d’amenitzar la jornada d’aquest dissabte amb música en directe. Entre les novetats promocionals, també s’han organitzat tasts dirigits en el Mercat Central de Tarragona. El certamen vitícola tancarà les portes aquest diumenge a les deu de la nit.

Mar Rovira – ACN