.

Logotip de CCOO Industria

Logotip de CCOO Industria

Els 2.444 treballadors de la plantilla del Grup GES (que inclou a Global Energy Services, SIEMSA Indústria i SIEMSA Control y Sistemas), 325 d’ells a Tarragona, estan convocats a una vaga a nivell de grup, amb motiu dels 627 acomiadaments que planteja de manera inamovible a data d’avui l’empresa en la mesa negociadora, xifra que suposa una mica més d’un 25% d’aquesta plantilla.

Les mesures presentades per l’empresa suposen el tancament de tots els centres i instal·lacions propis, centralitzant tota la gestió des de les instal·lacions de Bilbao i mantenint 5 centres de serveis per proveir als equips de manteniment dispersos per tota la península. CCOO d’Indústria confia en el manteniment de tots els centres de treball, ja que és el que genera ocupació en cadascuna de les seves localitzacions.

Aquesta empresa compta amb al voltant de 4.500 treballadors i treballadores a nivell mundial, suportant les principals pèrdues des d’Alemanya, Itàlia, Regne Unit i Estats Units: entre els quatre sumen una xifra gens menyspreable de gairebé 7.000.000 d’euros, per la qual cosa CCOO manifesta que per ajustar els marges de benefici i corregir les pèrdues haurien de realitzar-se mesures als països que tenen aquests deutes.

La comissió negociadora, després de plantejar l’eradicació de les hores extraordinàries i haver realitzat concentracions de treballadors en els principals centres de treball, ha decidit anar més enllà, convocant una jornada de vaga per a avui dimecres, 23 de juliol, i traslladant a la plantilla a Madrid per iniciar la jornada en una manifestació cap al Ministeri d’Indústria i Energia, principal culpable d’aquesta situació per les diferents desregulacions que han anat realitzant-se sobre les energies renovables en els últims anys. I culminaran aquestes mobilitzacions en les instal·lacions de la seu de GES al carrer Arrastaria, 21, de Madrid, realitzant una assemblea que demostri a la Direcció d’aquesta empresa que els acomiadaments no són l’única via per ajustar els costos que té l’empresa.

De la província de Tarragona sortien dos autobusos, un des de Reus i un des de Tarragona, amb prop d’un centenar de treballadors per participar a la manifestació.

Per la brevetat del procés, que per termini legal deu finalitzar el 31 de juliol, CCOO creu que ja és moment de discutir les causes tècniques i organitzatives que al·ludeix el Grup GES. Fins al moment la companyia no ha mostrat cap interès per aquesta discussió, centrats fins ara a demostrar la causa econòmica que, si més no, és molt qüestionable. La comissió negociadora ha posat damunt de la taula per enèsima vegada la necessitat de discutir, entre l’empresa i la representació dels treballadors, totes les mesures exposades, que conclouen a deixar a 627 famílies al carrer amb la mínima indemnització que permet la llei en aquests moments, de 20 dies per any treballat. I des de CCOO creiem que aquesta mesura és totalment desproporcionada, que hi ha possibilitats d’aplicar altres mesures més conjunturals fins a demostrar a GES que el fet de tancar gran part dels seus centres de treball li generarà més ineficiències.

Per tot això, CCOO d’Indústria anima a tota la plantilla a secundar la vaga d’avui i apropar-se a les mobilitzacions plantejades a Madrid, per fer front a la voluntat de l’empresa.