.

Al llarg del dia duran a terme diferents tallers relacionats amb la sostenibilitat i el medi ambient

Al llarg del dia duran a terme diferents tallers relacionats amb la sostenibilitat i el medi ambient

Aquest matí i fins a les quatre de la tarda un col·lectiu d’estudiant de secundària de vint instituts de les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès i el Tarragonès es reuneixen a Salou per treballar sobre aspectes de sostenibilitat i eficiència relacionats amb el projecte d’escoles verdes.

Les sessions busquen posar en relleu algun valor natural del lloc que es visita, i en la qual, a més de conèixer, els participants puguin realitzar alguna acció de millora. En aquest cas, s’han dut a terme unes activitats d’anàlisi i detecció de microplàstics a la sorra que forma part de l’extens programa de ciència ciutadana i sensibilització “Observadors del Mar” i per la tarda faran activitats a peu de platja. Els joves també han instal·lat al passadís del TAS un conjunt d’exposicions relatives a la feina que desenvolupen a cada una de les respectives escoles.

A primera hora, l’alcalde de Salou, Pere Granados, conjuntament amb la regidora d’Ensenyament, Júlia Gómez, la Inspectora del Departament d’Educació Olga Fernández; la Coordinadora del Programa Escoles Verdes del departament de Territori i Sostenibilitat Paula Pérez, han donat la benvinguda als membres del comitè ambiental i de Cel Rogent (Assessors del Programa Escoles Verdes);  alumnes i professors.

El batlle ha destacat que “és un programa al qual totes les administracions i centres d’ensenyament hi hem de col·laborar perquè el repte és  sensibilitzar, dinamitzar i donar suport a la comunitat educativa per tal que incorpori els principis i els valors de la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida escolar (currículum, gestió, relacions amb l’entorn, etc.), però també promoure la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn”.

Per la seva part, la inspectora d’Educació Olga Fernández parlava de la importància d’aplicar la sostenibilitat a tots els àmbits del centre per afavorir el canvi de paradigma i posar en comú experiències entre els centres que tenen objectius comuns; mentre que la coordinadora del programa afirmava que se’ns acaba el temps de reacció i les escoles i instituts poden liderar un canvi.