.

.

TOTS 21


El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, durant la roda de premsa de balanç del Cap d'Any, amb el director general de la Policia, Manel Prat, i el comissari en cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero

La nit de Cap d’Any ha acabat amb un 2,4% de positius per alcoholèmia entre els conductors, la meitat que un cap de setmana normal. De les 1.330 proves en 48 punts controlats, només 32 han donat positiu. Així ho ha explicat el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, en una compareixença aquest dimecres al matí per fer balanç de la revetlla. El conseller ha agraït el civisme de la població i l’esforç dels cossos operatius i ha destacat que no s’hagi produït cap accident de trànsit mortal ni greu. A més, els incidents que hi ha hagut en les celebracions tampoc han estat de gravetat.

El conseller s’ha reunit aquest dimecres al matí amb els màxims comandaments del cos i el director general de la policia, Manel Prat, per passar balanç d’incidències fins les 6 del matí.

La nit ha estat tranquil·la, tant pel que fa al trànsit com a incidents en festes i revetlles. A les carreteres, a més dels controls d’alcoholèmia, s’han fet cinc proves de drogues, quatre de les quals han donat positiu.

Pel que fa a l’ordre públic, s’han detingut 41 persones durant la nit i matinada, menys que en una nit normal, però només 10 tenien relació directe per incidents relacionats amb celebracions de Cap d’Any.

Per últim, Espadaler també ha volgut destacar que no s’hagi detectat cap festa organitzada il·legalment. Segons ell, l’efecte de la tragèdia del Madrid Arena ha fet que “la gent i els ajuntaments hagin entès el missatge”, i totes les celebracions s’han fet amb els permisos corresponents.

Malgrat el balanç general positiu, Espadaler ha remarcat que les festes encara no han acabat i que cal mantenir la prudència.

Abans d’arribar a Barcelona, entre les 6 i les 7 del matí, el conseller ha visitat la comissaria dels Mossos i el parc de Bombers de Vic, a més del parc de bombers voluntaris de Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental), i el Cecat.