.

Lidón Muñoz ha igualat el seu rècord d’Espanya als 50 metres lliures. Foto: David Aymerich

Les components del 4×100 estils que han aconseguit la plata: Marta González, Jessica Vall, Lidón Muñoz i Duane da Rocha. Foto: David Aymerich

L’última jornada de natació als Jocs Mediterranis s’ha encetat amb la medalla de plata de Lidón Muñoz en els 50 metres lliures. La seva marca, 25.20, igualava el rècord d’Espanya que té ella mateixa. La medalla d’or ha estat per l’egipcia Farida Osman amb 24.83 (la primera medallista mundial del seu país l’any passat a Budapest), i la de bronze per a la grega Theodora Drakou (25.31). “Sabia que seria una carrera molt ràpida i que el rècord d’Espanya estaria a prop. Al final sóc com un rellotge”, ironitzava Muñoz, que se’n va de Tarragona amb tres plates amb la sumada amb la seva participació en papallona als 4×100 estils. L’equip espanyol ha aconseguit la segona posició per darrera d’Itàlia. Grècia ha estat bronze.

La simpatia de Jessica Vall ha conquerit el públic al Centre Aquàtic de Campclar, que avui ha viscut un gran ambient a les graderies. Fotos: David Aymerich

Jessica Vall ha culminat un gran campionat amb la medalla de bronze (a la que cal sumar les dues d’or en 100 i 200 metres braça) a la prova dels 50 metres braça, amb un temps de 31.49. L’altre nedadora espanyola, Marina García (que ha aconseguit dues plates en la seva participació als Jocs), ha quedat quarta amb 31.69. La prova ha vist un doblet italià, amb or per Arianna Castiglioni (31.07) i plata per Martina Carraro (31.33). Tant Vall com García han demostrat estar en forma pels Europeus que es disputaran a Glasgow (Escòcia) del 3 al 12 d’agost. “Volia donar un pas endavant amb dues rivals com les italianes que em trobaré a l’Europeu, però no ha pogut ser”, explicava Vall als micròfons de Teledeporte. “Venien amb millor marca i són dos rivals molt ràpides. Però bé, a Mersin no vaig poder tenir medalla en aquesta prova i ara sí”, afegia.

Mireia entrava en el darrer llarg en tercera posició, per darrera de la portuguesa Ana Caterina Monteiro i la italiana Alessia Polieri.

Mireia Belmonte s’ha donat un bany de masses en la seva última jornada a Tarragona i ha protagonitzat l’anècdota del dia prenent la iniciativa per penjar la medalla de bronze a la portuguesa davant del retard de l’organització en començar la cerimònia. Foto: David Aymerich

Or de Belmonte en una final ajustadíssima i plata als 400 lliures

La gran protagonista dels Jocs, Mireia Belmonte, ha aconseguit el seu segon or als campionats en la seva prova per excel·lència, els 200 papallona. Ho ha fet, però, en un cursa taquicàrdica que donava a entendre que la badalonina continua amb els problemes que la van obligar al Mare Nostrum una setmana abans de venir a Tarragona. Mireia entrava en el darrer llarg en tercera posició, per darrera de la portuguesa Ana Caterina Monteiro i la italiana Alessia Polieri, i ha acabat remuntat un desavantatge d’un segon i quatre dècimes per imposar-se amb una marca de 2.07.80. La lusa ha acabat segona amb 2.08.06 i la transalpina tercera amb 2.08.46.

Mireia ha completat la seva presència a Tarragona amb la seva segona plata als 400 metres lliures, en una prova emocionant fins al final i que ha servit per corrobar la italiana Simona Quadarella com la seva bèstia negra (ja la va guanyar als 800 i a les proves de fons al Mundial). La catalana ha evidenciat el cansament de disputar una final només una hora abans i no ha pogut imposar-se en el frec a frec final. La transalpina ha aconseguit un temps de 4.05.68, mentre que Mireia es feia amb la plata amb 4.05.87. La tercera posició i bronze ha estat per la portuguesa Diana Duares (4.09.49).

Mireia Belmonte: “S’ha d’aprendre dels moments dolents”

“Me’n vaig amb molt bon sabor de boca, perquè he fet una bona marca amb un rial directa”, explicava Mireia a Teledeporte en referència a la prova dels 400 estils. “Al final però no podia donar ja més de mi. L’or als 200 papallona? Sempre sé posar la mà a les arribades”, afirmava enmig d’un somriure perquè el triomf li ha arribat pel poc marge. “Estic contenta amb la meva competició de diumenge i dilluns”, afegia. “M’he sentit molt millor que dissabte. Al final s’ha d’aprendre dels moments dolents, analitzar-los, confiar en una mateixa i no rendir-se mai”. En aquest sentit, i de cara a Glasgow, “ara cal entrenar bé i millorar en aquelles coses en les quals hem fallat”.

África Zamorano ha aconseguit la segona posició als 200 metres esquena amb un temps de 2.11.75.

Plata de Zamorano als 200 metres esquena

Pel que fa a la participació femenina, África Zamorano ha aconseguit la segona posició als 200 metres esquena amb un temps de 2.11.75. La guanyadora ha estat la italiana Margherita Panziera amb un temps estratosfèric de 2.08.08, a només nou dècimes del rècord del seu país que manté Alessia Filippi i que suposa la vuitena millor marca mundial de l’any de la distància. El bronze ha estat per a la turca Ekatherina Avramova, amb 2.13.43.

Hugo González es feia amb la plata als 200 metres esquena amb un temps de 2.11.75.

Plata per a Hugo González als 200 metres esquena

Per la seva banda, Hugo González es feia amb la plata als 200 metres esquena amb un temps de 2.11.75, en una prova guanyada per l’italià Christopher Ciccarense amb 1.58.79. La tercera posició ha estat pel grec Apostolos Christou, amb 2.00.37.

Finalment, i en categoría paralímpica, l’espanyola Sarai Gascón ha aconseguit una més que meritòria tercera plaça (1.03.09) als 100 metres lliures femenins enfrontant-se amb nedadores amb menor discapacitat que ella. L’or ha estat per a la francesa Elodie Lorandi (1.01.96) i la plta per a l’italiana Ana Scortechini (1.02.38).