.

.

TOTS 21


Carla Aguilar, durant de l’assemblea conjunta d’aquesta tarda

L’assemblea de militants conjunta d’En Comú Podem ha votat aquesta tarda en una reunió clau celebrada a la Casa del Mar que la formació d’esquerres faci alcalde Pau Ricomà -ERC- i negociar un acord de govern en solitari amb ERC a l’Ajuntament de Tarragona, una proposta llençada per l’equip negociador, entre els que es troben els dos regidors electes, Carla Aguilar i Hermán Pinedo. L’opció de fer alcalde Ballesteros ha quedat escombrada. A l’assemblea s’ha plantejat el govern en solitari ERC-ECP.

Amb els vots dels dos regidors d’En Comú Podem, Ricomà obtindria la majoria absoluta del plenari -catorze regidors-, ja que Junts x Tarragona li donaria suport -enara er confirmar, erò molt robable- i la CUP també, tot i que amb condicions.

Des de la formació morada han remarcat, però, que l’assemblea d’avui no defineix al 100% la votació de la investidura del dissabte 15 de juny, sinó que durant els propers dies les formacions s’hauran de reunir per perfilar l’acord.

Si no canvien les coses els propers dies, Pau Ricomà serà alcalde i Ballesteros passarà a l’oposició. El ple d’investidura tindrà lloc el proper dissabte.

Durant l’assemblea s’ha insistit que el govern seria en solitari i que el programa concideix, segons han confirmat diversos assistents.

El resultat ha estat abrumadoramenst a favor de la proposta, per 76 vots, cinc abstencions i un vot a favor de l’abstenció perquè Ballesteros fos alcalde.

Hi ha hagut tensió amb una vintena de militants de Podem, que han abandonat l’assemblea en reclamar que la seva formació ha de celebrar una assemblea prèvia per posicionar-se.

Un dels arguments clau exposat pel comitè negociador ha estat que ERC assumeix el programa d’En Comú Podem i que al govern no entrarà cap altra formació. En canvi, els socialistes no els asseguraven entrar a governar ja que optaven per un govern en solitari.

En l’assemblea s’ha exposat com s’han desenvoluat les negociacions mantingudes amb ERC i amb els socialistes, així com l’anàlisi de la campanya electoral i el resultat de les eleccions, en què En Comú Podem ha assolit dos regidors.

D’altra banda, Ricomà ha afirmat a aquest digital que demà dimarts parlarà amb El Comú Podem. Fins aleshores no hi haurà declaracions.

J. Garcia