.

.

TOTS 21


María de los Reyes Pino, en una trobada a Tarragona amb els seus companys ed grup. Foto: larepublicacheca.com

María de los Reyes del Pino,  fins ara a les files del PP a Salou, ha abandonat donant un veritable cop de porta el grup municipal del Partit Popular, liderat per Mario García, a qui ha acusat de ser deslleial i havwer-la menyspreat.

En un duríssim comunicat, Reyes Pino ha afirmat qüestionat el comportament del seu cap, Mario García Vidal, president del PP de Salou i cap del grup municipal del PP a l’Ajuntament de Salou, “de menyspreu i deslleialtat continuada cap a la meva persona, amb una greu deixadesa de les seves obligacions com a màxim responsable del partit al municipi”. Per tant, “no desitjo seguir sent copartícep de les decisions errònies que està prenent. En aquests moments ja no es tracta de divergències d’enfoc, sino que són de fons i de forma fins a tal punt que fan també incompatible la meva militància en el Partit Popular”.

La segona raó de l’abandó és “la deriva en la que es troba el partit a nivell municipal i molt especialment el Grup Municipal del PP a l’Ajuntament de Salou; situació que està provocant un gran deteriorament de la imatge del partit”.

Finalment, afegeix en el comunicat que “no puc compartir la forma en que s’estan portant a terme les converses des del partit per tal d’aconseguir la implantació del projecte BCN World. Perquè el PP ho ha convertit en un joc d’interessos en el que entren tot tipus de contrapartides que res tenen a veure amb l’interès general del municipi i del territori.

Reyes segurà sent regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Consum de l’Ajuntament i per tant, es donarà el sorprenent cas que serà regidora de Govern essent fora del grup popular. Fonts de l’Ajuntament han apuntat a Tarragona21 que la regidora no ha posat el seu càrrec a disposició de l’alcalde, per la qual cosa continuarà com a regidora. Això sí, passarà al grup de no adscrits.

La renúncia es produeix a pocs dies que el portaveu municipal del PP, Mario García, pronunciï, el 3 d’abril, una conferència sobre l’estat de la ciutat, que anuncia realitzarà a poques setmanes de ser alcalde de Salou, una situació que està per veure donada la forta tensió entre l’equip de l’alcalde, Pere Granados, i el grup popular.

“Ens ha agafat a tots per sorpresa”. Aquesta ha estat la primera afirmació del president del Partit Popular a Salou després d’assabentar-se que la seva regidora de Comerç abandonava les files i la disciplina del PP a l’Ajuntament de Salou.

Mario García demana el seu escó

Mario García, en declaracions a La República Checa TV, ha confessat desconèixer els motius que han portat Reyes Pino a deixar el PP i a ostentar, a partir d’ara, l’estatut de regidora no adscrita.

García ha dit que el PP demanarà, formalment, les raons perquè ha decidit marxar del grup municipal i exigirà la seva credencial de regidora, perquè eles electors van votar a un projecte i no a les persones.

Mario García espera que la regidora sigui coherent i dimiteixi també del càrrec que ocupa en el govern municipal, obrint així la porta al seu substitut.

“Des del PP li sol·licitarem que actuï amb coherència, respectant als veïns de Salou que van votar i confiar en un projecte, i que retorni la credencial” com a regidora, diu García, assegurant que “actituds com aquesta són les que generen que la ciutadania tingui una major desafecció envers la classe política”.