.

.

TOTS 21

Els responsables polítics en la visita d'obres a l'Anella Mediterània. Foto: Tarragona21

Els responsables polítics en la visita d’obres a l’Anella Mediterània. Foto: Tarragona21

El Consejo Superior de Deportes (CSD) s’ha compromès avui a aportar 10,5 milions d’euros als Jocs Mediterranis de Tarragona 2018 i una aportació de 2 milions de Loterías y Apuestas del Estado. Aquestes quantitats s’inclouran als Pressupostos Generals de l’Estat, segons ha anunciat el director general de Deportes del Consejo Superior de Deportes (CSD), Jaime González Castaño. Aquest ha deixat clar que tots els compromisos queden condicionats a l’aprovació dels pressupostos.

Un tècnic explica l'estat de les obres des de l'interior del Palau d'Esports. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Un tècnic explica l’estat de les obres des de l’interior del Palau d’Esports. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

El Govern d’Espanya és l’administració més compromesa econòmicament amb els Jocs del Mediterrani 2018 amb la suma de les exempcions fiscals i els 10,5 milions d’euros que ha anunciat aquest matí el director general de Deportes del Consejo Superior de Deportes (CSD), Jaime González Castaño, a la reunió del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis 2018, celebrada a l’Ajuntament de Tarragona.

2 milions de Loteries i Apostes de l’Estat

En total, l’aportació estatal assoliria els 15 milions d’euros, inclosos els 10,5 anunciats, més 2,5 milions ja lliurats i 2 milions més de patrocini de Loteries i Apostes de l’Estat. Al respecte, el director general de Deportes ha anunciat també un acord de patrocini específic amb Loterías y Apuestas del Estado.

Què passa si no s’aproven els pressupostos?

Preguntat sobre quin seria el pla B en el cas que el Congrés i el Senat no aprovessin els pressupostos generals de l’Estat, el director general de Deportes del CSD ha afirmat: “No vull ni pensar en aquest escenari.  Estic convençut que tiraran endavant”, mentre que l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha declarat que pressionarà el PSOE perquè voti a favor dels mateixos. En certa manera, doncs, el futur de Tarragona 2018 pot quedar en mans, paradoxalment, del PSOE. “El Govern està complint amb els seus compromisos”, ha reiterat.

Compromís per escrit abans del 20 d’abril

La intenció del Govern d’Espanya és subscriure un protocol de col·laboració amb l’organització dels Jocs, subjecte a la tramitació i aprovació dels Pressupostos General de l’Estat per al present any. Segons el regidor comissionat dels Tarragona 2018, Javier Villamayor, el protocol se signarà en un acte oficial que se celebrarà abans de la visita del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis (CIJM), el 20 i 21 d’abril.

El subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra, que ha assistit a la reunió, vol manifestar la seva “satisfacció” al temps que atribueix aquesta important mesura econòmica “a la política compromesa de l’actual Govern d’Espanya, a la col·laboració institucional en especial amb l’Ajuntament de Tarragona, i a l’esforç dels diputats al Congrés de l’actual i anterior legislatura”.