.

Instal·lacions de Covestro (antiga Bayer MaterialSicence) a Tarragona

Instal·lacions de Covestro (antiga Bayer MaterialSicence) a Tarragona

La sort està llençada. Covestro (antiga Bayer MaterialSicence) tancarà la planta de producció de MDI i podria acomiadar 120 treballadors per no ser competitiva a llarg termini degut als costos de producció. Serà a finals de 2017, quan vencin contractes de subministrament de material, segons ha sabut Tarragona21, quan es tancarà la planta. La decisió s’ha pres avui en el marc del Consell de Supervisió de l’empresa. Els elevats costos de producció han fet que es prengui la decisió.

Justament, l’elevat cost de l’energia elèctrica per a la indústria química (un 40 per cent superior a altres països europeus) no la fa competitiva. La indústria química de Tarragona està insistint al Govern central d’aquesta mancança, però passa el temps i no s’aporten solucions des de Madrid.

Covestro ha decidit “operar amb les instal·lacions més eficients dins del seu entorn competitiu”, segons ha anunciat en una nota de premsa a les 15:15 hores. Sota aquesta premisa deixarà de producir MDI  a Tarragona (al terme de Vila-seca, amb una capcitat màxima de 170.000 tones anuals).

La fàbrica de Tarragona, aleshores, se centrarà en les operacions del sistema de poliuretà, en el seu parc industrial, les instal·lcions del qual seguiran estant a dispoció d’altres empreses del parc químic, segons afirma la companyia.

El Consell de Supervisó, després d’una “anàlisi detallada” de la planta de Tarragona, conclou que “Taragona no seria competitiva com a centre de producció de MDI a Europa a llarg termini”. El futur subministrament de clor al centre, “fonamental en la fabricació de MDI”, “ha jugat un paper fonamental en la presa de decisions”.

La fabricació de clor necessita enormes quantitats d’energia, segons han explicat a Tarragon21 experts en la matèria.

L’empresa ho ha anunciat als treballadors en una reunió celebrada a les 13:30 hores d’avui. Ho ha comunicat el màxim responsable de la planta a Tarragona, Jesús Loma-Osorio, segons ha sabut aquest digital. “És una pèssima notícia”, han indicat a Tarragona21 fonts sindicals.