.

Els bancs del PSC, a la sessió parlamentària sobre la consulta. Foto: Job Vermeulen

L’exconsellera d’Interior i de Justícia Montserrat Tura, ha obert la porta a una escissió dins del partit Socialista de Catalunya (PSC). Tura, que és una de les signants del manifest “Crida pel referèndum” a favor de la consulta i que dóna suport als tres diputats que han trencat aquest dijous la disciplina de vot, aposta per “estudiar seriosament la construcció d’una alternativa catalana d’esquerres”. En declaracions a Catalunya Informació, ha lamentat “l’actitud excloent” de la direcció del partit i ha criticat que “suposadament prediquen diàleg, però no l’exerceixen”. “Pensava que no ho diria mai”, ha lamentat Tura quan ha deixat la porta oberta a una escissió.

Segons Tura, aquesta alternativa catalana d’esquerres, hauria de recuperar “la defensa de les llibertats nacionals de Catalunya que ha tingut sempre el socialisme i que avui el PSC oficial no té”.

L’exconsellera ha assenyalat que coincideix amb el discurs del PSC en el sentit “que estem davant d’un qüestionament de l’actual Constitució”, però creu que la direcció del partit “s’equivoca” quan no té en compte “les vegades que des de Catalunya hem intentat que s’entengués l’esperit i la lletra de la Constitució i la resposta ha estat el menysteniment continu”.

A més, diu que no sap “cap on va aquest Partit Socialista que no se n’adona que, per modificar l’actual marc cal, entre altres coses, la força d’un poble que vol aquest canvi”. “Tenim un problema molt greu en l’espai socialista” i “ens hem d’exposar a treballar en el seu redreçament”, reconeix l’exconsellera.

Lluís Miquel Pérez signa el manifest

D’altra banda, més d’un centenar de quadres del PSC han signat el manifest per reclamar una nova formació d”esquerres. Entre el centenar de persones que figuren com a signants, destaquen l’exalcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, o el del Vendrell, Martí Carnicer. També hi figuren els exconsellers Joaquim Nadal, Montserrat Tura, Antoni Castells i Joan Manuel del Pozo. A més, també hi ha els exdiputats del Parlament, Antoni Comín, Daniel Font, Pia Bosch i Consol Prados. Així com el president del grup municipal a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, i l’eurodiputada Maria Badia. També hi destaquen l’expresident de la Diputació de Barcelona, Manuel Royes. Com és d’esperar, també hi ha a la llista els membres del corrent Avancem de Joan Ignasi Elena, Jordi del Río i Fabián Mohedano.

/* JS para menú plegable móvil Divi */