.

Lloc on s’ha produït el fatal accident

Els guàrdies municipals de la Selva del Camp han trobat aquest dimecres al matí el cadàver d’un jove al costat d’una torre elèctrica de mitjana tensió en una zona propera a l’Institut Joan Puig i Ferreter i a l’escola Abel Ferrater del municipi. El jove tenia 13 anys i estudiava a l’institut.

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per esclarir les causes de la mort, però es treballa en la hipòtesi d’una descàrrega elèctrica quan el jove s’hauria enfilat a la torre, que es troba fora del nucli urbà, en terrenys rústics i pasat un barranc. La descàrrega ha estat tan forta que ha provocat un petit incendi de vegetació i un petit tall electric al municipi, han indicat fonts municipals a Tarragona21.

Efectius desplegats a l’institut Joan Puig i Ferreter de la Selva del Camp. Foto: Núria Torres

Cap a tres quarts de nou del matí, uns alumnes han observat unes guspires i alguna cosa que queia de la torre elèctrica i que, tot seguit, s’hi declarava un petit incendi de vegetació. Els guàrdies municipals i els Bombers s’han desplaçat fins al lloc dels fets i han localitzat el cos sense vida d’un jove amb signes d’haver patit una electrocució.

Tot apunta que la víctima és un alumne de l’institut que s’hauria enfilat a la torre elèctrica per motius que s’investiguen, segons les mateixes fonts. En aquest sentit, s’ha activat un equip de psicòlegs, que s’ha dirigit a l’institut en revisió que l’alumne fos del centre.

Un estudiant de l’institut

Al voltant de mig matí s’ha personat al lloc dels fets el Jutge de Guàrdia que ha decretat l’aixecament del cadàver per tal de procedir a la seva identificació, tot confirmant que es tracta d’un jove del municipi de 13 anys que estudiava al centre de secundària. També s’ha personat fins a l’institut un grup de suport psicològic del departament d’Ensenyament per atendre les necessitats d’amics i companys del jove.

Aquest migdia hi ha programada una reunió de la Junta de Govern i de la Junta de Portaveus municipals on s’emetrà un comunicat conjunt i es decidiran les primeres accions a desenvolupar des de l’Ajuntament arran d’aquest malaurat accident.

A més, el poble ha patit un petit tall de subministrament elèctric que se sospita que té relació amb la descàrrega elèctrica que s’ha produït.

Fins a la zona s’han desplaçat diversos efectius dels Bombers, dels Mossos d’Esquadra i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), a més de la comitiva judicial.

D’altra banda, els partirs polítics de La Selva estan plantejant-se suspendre avui els actes electorals, segons han informat a Tarragona21 fonts municipals.

Redacció – ACN