.

Com cada any, dilluns vinent es farà la trobada anual del Ple pel Català al Camp de Tarragona amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna, tot i que enguany s’endarrereix un dia perquè cau en diumenge. Així, doncs, serà el dilluns dia 22, en lloc del 21 de febrer (que és, de fet, la data proclamada com a tal). Serà a les 18 h a la Casa de la Generalitat, seu del Departament de Cultura a Tarragona (Major, 14).

Com ja és habitual, es dedicarà la primera hora de la trobada a donar compte de la feina feta per fomentar l’ús de la llengua catalana durant l’any passat a les comarques del Camp. Hi participaran, a més del director dels Serveis Territorials de Cultura, Sr. Jordi Agràs, la directora general de Política Lingüística, Sra. Ester Franquesa, i el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Sr. Òscar Peris.

I, enguany es dedicarà la segona part de la trobada (a partir de les 19 h i oberta al públic) a una taula rodona amb alumnes de català de diferents centres d’ensenyament del Camp de Tarragona que formen part de famílies on es parlen diverses llengües, perquè expliquin aquesta experiència. Concretament, seran una alumna del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, una altra del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura i dos alumnes de l’Institut Pons d’Icart. “Parlar dues llengües a casa, o més” és el títol d’aquest acte, que permetrà compartir una vivència poc comuna i molt enriquidora.

En acabar l’acte, s’oferirà un te marroqui, elaborat per dues alumnes del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona.