.

.

TOTS 21

L'alcalde de Vilallonga, Francesc Xavier Armengol, i  l'exjugador blaugrana Rafael Zuviría inauguren la Fira d'entitats de Vilallonga. Foto: Tarragona21

L’alcalde de Vilallonga, Ignasi Valera, i l’exjugador blaugrana Rafael Zuviría inauguren la Fira d’entitats de Vilallonga. Foto: Tarragona21

La Fira de Vilallonga del Camp ha donat aquest vespre el tret de sortida. Durant l’acte s’han inaugurat les parades de més de vint entitats i de més de deu comerços. També s’ha celebrat el desè aniversari de la Penya Barcelonista local. L’exjugador del Barça Rafael Zuviría -el famós autor del 3-0 contra l’Anderlecht, resultat que va suposar el primer pas perquè el Barça guanyés la primera Recopa- i l’alcalde, Ignasi Valera, han estat els encarregats d’inaugurar la fira que s’emmarca en les festes del Roser.

L'entitat blaugrana de Vilallonga compta amb Rafael Zuviría en el seu desè aniversari. Foto: Tarragona 21

L’entitat blaugrana de Vilallonga compta amb Rafael Zuviría en el seu desè aniversari. Foto: Tarragona 21

Com a novetat enguany l’Ajuntament ha fet una mostra d’un mapa del municipi que data de la II República en el que es pot veure el plantejament del futur urbanístic de l’època.

L’Ajuntament ha invertit en la mostra 10.000 euros un i enguany ha comptat la col·laboració de Respol que ha finançat la part destinada a entitats amb uns 6.000 euros. L’alcalde ha volgut destacar “la gran implicació dels veïns en aquesta mostra” en aquesta cita de caràcter lúdic i festiu.

Una de les associacions que hi participen any rere any és l’Associació contra el càncer. Al llarg dels dos dies que dura la fira poden recaptar 400 euros amb la venda d’ entrepans, carmanyoles, paraigües, llibretes i bolígrafs. “Des de l’associació organitzem molts actes al llarg de tot l’any – com el sopar benèfic d’estiu i la venda de loteria-, la fira és una cita més”, explica Teresa Barberà.

L'Associació contra el càncer de Vilallonga participa a la fira d'entitats. Foto: Tarragona 21

L’Associació contra el càncer de Vilallonga participa a la fira d’entitats. Foto: Tarragona 21

La fira també compta amb una zona d’atraccions dedicada als joves i als més petits.

Una setmana amb una gran oferta d’actes

L’arribada de la Mare de Déu del Roser ahir divendres 2 d’octubre al Portal del carrer Major va donar el tret de sortida a les festes de Vilallonga del Camp. Un recorregut pel carrer Major acompanyada pel gegant Alfons I i els capgrossos de la vila i els grallers de Vila-seca va amenitzar la jornada. Al llarg del vespre el gegant va fer una dansa de benvinguda a la Verge i a les 21h es va inaugurar l’exposició 75 anys de modistes de la vila, al local de l’Associació Amics del Roser.

Els actes de celebració de la Mare del Roser continuaran fins al dia 10 d’octubre. Al llarg de tota la setmana es duran a terme activitats com la celebració de l’eucaristia presidida pel mossèn Joan Anton i cantada pel Cor Parroquial o la projecció de pel·lícules com Mr Holmes. També es faran conferències com la de “Les Càritas parroquials: evolució i procés”.

Consulta la programació de la Festa del Roser