.

Imatge de la 8ena edició de l'Imaginada. Foto: Imaginada

Imatge de la 8ena edició de l’Imaginada. Foto: Imaginada

Després d’una setmana d’activitats prèvies, aquest divendres es dona el tret de sortida definitiu a la festa major d’estiu de la ciutat. El programa inclou prop de 250 propostes populars i tradicionals.

El cap de setmana llarg ens porta un gran nombre de propostes. En primer lloc el Camp de Mart serà l’escenari de la Imaginada i la petita Imaginada. Dissabte al migdia també es celebrarà el Vermut popular de Dames i Vells. La plaça del mateix nom serà, de nou, l’escenari d’un acte que té com a objectiu de recaptar fons que es destinaran al sistema de megafonia de les representacions del Ball durant els dies de Santa Tecla.

Per avui mateix el Club Maginet i els geganters del Passeig Torroja han preparat la tercera trobada de gegants i
nanos, que desfilaran per la Rambla Nova. Seguint amb els actes més tradicionals de la festa, la Moixiganga de Tarragona engalanarà un any més el carreró de Sant Magí.

Diumge serà el torn per l’Enramada. Al migdia se succeiran els vermuts, a la Plaça dels Sedassos o a la Plaça de la Font, i a la tarda, la proposta gastronòmica arribarà de la mà dels ChardGrossos de Tgn amb la Magipicatapa i el III concurs de menjar Hotdogs.

A les set, la plaça de les Cols haurà aplegat la presentació de la Cucafera restaurada.

Per dilluns està prevista la 5a sortida en vespa a Sant Magí de la Brufaganya o la 57ena edició del Concurs de castells i escultures de Sorra, a la platja de l’Arrabassada.

Al vespre, les contalles de Sant Magí repassaran, amb l’Esbart Santa Tecla, la vida del copatró de Tarragona, a travès de set quadres escènics. L’acte serà a dos quarts d’onze del vespre a la Plaça de la Pagesia.