.

.

TOTS 21


Pla obert del camió i un tros del turisme on viatjaven les tres víctimes mortals en l’accident de trànsit a Coma-ruga. Foto: ACN

Tres persones han mort aquest diumenge a la tarda en un accident de trànsit a l’N-340 a Coma-ruga, al municipi del Vendrell (Baix Penedès). Segons el Servei Català de Trànsit, l’avís del sinistre s’ha rebut a les 15.52 hores i ha tingut lloc al punt quilomètric 1.190, on per causes que s’estan investigant un camió articulat que anava en sentit sud ha fet la tisora i ha col·lidit amb dos turismes que circulaven en sentit contrari. A conseqüència del xoc, els tres ocupants d’un dels dos turismes han mort. Tots tres són de la mateixa família: la filla, el pare (35 anys) i l’àvia. A l’altre vehicle implicat en l’accident hi viatjava un matrimoni i la seva filla (de 21 anys) que han resultat ferits de poca gravetat i han estat evacuats a l’hospital comarcal del Vendrell.

Arran d’aquesta incidència s’han activat set patrulles dels Mossos d’Esquadra, quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat, que han hagut de fer tasques d’excarceració en els dos turismes, i quatre ambulàncies i un helicòpter medicalitzat del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

El camió articulat circulava en sentit sud quan, per causes que es desconeixen, ha envaït el carril contrari i ha xocat contra un Peugeot que circulava en sentit nord. El cotxe ha quedat sota el vehicle de gran tonatge i els tres passatgers han perdut la vida. Es tracta d’una filla, el pare (de 35 anys) i l’àvia. En el sinistre també s’hi ha vist implicat un altre cotxe que també circulava en sentit nord. En aquest hi viatjava un matrimoni i la seva filla (de 21 anys) que han resultat ferits de poca gravetat i han estat evacuats a l’hospital comarcal del Vendrell.

El conductor del camió ha donat negatiu en el control d’alcohol i drogues i no sobrepassava els límits de velocitat. Ara caldrà comprovar si sobrepassava els límits de tonatge que podia transportar.

A causa de l’accident està tallada la sortida del Vendrell Sud de l’N-340. Durant gairebé dues hores aquesta via ha estat tallada en sentit sud i en el punt de l’accident s’han fet desviaments senyalitzats.

Polèmica per ser un tram que hauria d’estar bonificat des de l’1 de gener

Aquest és un dels trams que figura dins de l’acord entre el govern de la Generalitat i els representants territorials que va ser avalat i assumit pel Ministeri de Foment. El pacte recollia tot un seguit de mesures per reduir la siniestralitat en aquesta carretera. Una d’elles era el desviament obligatori dels camions cap a l’autopista en diferents trams de l’N-340, amb bonificacions d’un 42,5% per als de pas, i d’un 50% per als desplaçaments locals. Però les solucions haurien hagut de començar a aplicar-se a partir del passat 1 de gener. I fins ara ningú ha badat boca.

En aquest sentit, l’alcalde d’Altafulla i diputat al Congrés per En Comú-Podem, Fèlix Alonso, carregava en un tuit contra la manca de decisió política: “Accident mortal a Coma-ruga que No hauria d’haver succeït mai, si s’hagués compelrt l’acord de desviar els vehicles pesats per l’AP-7. Seguim sense notícies (del ministeri de Foment o del seu titular). No hi ha excusa, la gent continua morint a l’N-340”.

ACN/Redacció