.

Un home revisa l'antena d'una vivenda | Foto: Santi Burgos

Pròrroga per la resintonització de canals de la TDT. El govern central ha decidit ampliar fins el 31 de març del 2015 el plaç per adaptar les antenes col”lectives als nous cales de la TDT. D’aquesta manera, es fa cas a la petició de consumidors i la federació que agrupa les empreses instal·ladores (FENITEL). El reajust de freqüències és necessari per rebre bé els nous canals de la TDT i per facilitar l’arribada del servei 4G a tot arreu.

Prop d’un milió d’edificis a tot el país havien de resintonitzar els canals. Aquesta pressa ha perjudicat a milions de telespectadors que s’han quedat sense rebre alguns dels canals de la TDT com són Energy o GolTV.

La pròrroga ha suposat una bona notícia per consumidors com per FENITEL. Ambdues parts destaquen la decisió i de sensibilitzar-se amb la petició per evitar que milions de telespectadors es poguessin quedar sense veure algun canal.

El retardar la resintonització fa que l’executiu espanyol hagi decidit compensar a les operadores mòbils amb una ampliació del temps de concessió de les freqüències des de les que es donarà servei amb la tecnologia 4G. D’aquesta manera, la concessió que acabava el 2030 s’ampliarà 120 dies més.