.

.

TOTS 21


D’esquerra a dreta: Dumitru, ‘Fali’ i Pleguezuelo. Foto: Tarragona21

El Nàstic ha presentat aquesta tarda les tres darreres incorporacions al mercat d’hivern, tancant així un període frenètic de sumes i restes que ha afegit al relleu d’entrenador (Nano Rivas per Rodri) el fitxatge de set nous jugadors i la baixa d’altres set. Acompanyats pel director esportiu, Emilio Viqueira (“molt contents de com ha anat tot perquè el Nàstic és un club que aun truca la predisposició a venir és màxima”), i pel president, Josep Maria Andreu, Dumitru Cardoso, Javi Pleguezuelo i ‘Fali’ han anat passant davants dels mitjans d’informació per transmetre esperança i il·lusió en una segona volta destinada a alguna cosa que a no patir.

Procedent de l’Alcorcón (on ha jugat 13 partits, cinc dels quals com titular, i ha marcat tres gols), la missió del suec és la de reforçar la posició d’extrem esquerra. Dumitru, fitxat pel que resta de temporada i dues més, afirmava que “no m’ho vaig pensar ni un segon quan Emilio em va trucar i em va dir que creia molt en el meu potencial. Tinc 26 anys i crec que encara puc millorar molt. El millor entrenament per un jugador és jugar els partits”, afirmava.

Pleguezuelo arriba cedit pel que resta de temporada per l’Arsenal, un club “on vaig buscar tenir una oportunitat” després d’una bona temporad al Mallorca “però no va poder ser. Vaig dir al meu agent que em busqués una sortida i ara espero tenir-la aquí. I aquesta és una oportunitat increïble per poder aportar el meu granet de sorra”.

‘Fali’ és d’una altra pasta. En primer lloc perquè és un jugador que torna a casa després de la seva cessió al Barça B. I després perquè la seva alegria i ilusió és contagiosa. El “fenòmeno“, com carinyosament el rebia Andreu, ha reconegut “haver patit des de la distància seguint al meu Nàstic. He vingut a ajudar i a guanyar al Cádiz aquesta dissabte, el més important ara mateix”.

“Estava amb moltes ganes de sentir-me important. Necessitava competir amb homes”, afegia amb ironia deixant clar que havia deixat la disciplina blau-grana tot i les reticències d’un l’staff tècnic que el volia retindre. “Gerard, i Amor no m’ho van posar fàcil. Però jo els vaig dir que ja havia complert la meva etapa i els havia ajudat a pujar a Segona”. Un pas pel Barça que l’ha ensenyat “a millorar el meu temperament i agressivitat. Ara em centro en els partits. Estic molt canviat en aquest aspecte”, afirmava. La trucada de Viqueiro va ser el fulminant per acabar de prendre la decisió: “El club sempre ha confiat amb mí. I quan Emilio em va trucar em vaig llançar de cap”.

Resum del mercat de fitxatges d’hivern 2017-2018

Després de finalitzar el període de traspassos d’aquest passat mes de gener de 2018, el Gimnàstic de Tarragona resumeix els jugadors que s’han incorporat i també els que han causat baixa, ja sigui mitjançant la cessió a un altre equip o la rescissió del contracte de vinculació entre entitat i futbolista.

Les altes han estat:

Javier Matilla (contracte fins a 30 de juny de 2018)

César Arzo (contracte fins a 30 de juny de 2020)

Javi Márquez (contracte fins a 30 de juny de 2020)

Álvaro Vázquez (cedit pel RCD Espanyol fins a juny de 2018)

Dumitru Cardoso (contracte fins a 30 de juny de 2020)

Pleguezuelo (cedit per l’Arsenal FC fins a juny de 2018)

Fali (torna a Tarragona després de finalitzar la cessió al FC Barcelona ‘B’)

Mentre que els jugadors que han deixat l’entitat són:

Álvaro Bustos (traspassat al RCD Mallorca)

Wilfried Zahibo (rescissió del contracte)

Carlos Blanco (cessió al Betis ‘B’ fins a juny de 2018)

Sandro Toscano (cessió a la UD Melilla fins a juny de 2018)

Stephane Emaná (cessió a l’Atlético de Madrid ‘B’ fins a juny de 2018)

Eddy Silvestre (rescissió del contracte)

Bruno Perone (rescissió del contracte)

Juan Delgado (cessió al CD Tondela fins a juny de 2019)

*En aquest mercat de fitxatges també s’ha cancel·lat de mutu acord amb la UD Logroñés la cessió del futbolista grana Carlos García, que estarà a la disciplina del FC Jumilla fins a 30 de juny del present curs esportiu.