.

.

TOTS 21


Un cotxe patrulla dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes acusats de divuit robatoris amb violència i intimidació a entitats bancàries de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), Sant Feliu de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Gavà i Constantí; i una temptativa de robatori a un banc de Reus. Els detinguts feien servir un ganivet de grans dimensions i tenien una actitud molt violenta. Dos d’ells, de 35 i 47 anys i veïns de Badalona i Barcelona, eren els que, presumptament, perpetraven els atracaments i sumaven més de cinquanta antecedents policials. L’altre detingut feia tasques de suport. La policia calcula que van sostreure 35.000 euros.

Els investigadors van batejar la investigació amb el nom de “Clon” perquè els dos autors materials dels atracaments s’assemblaven molt físicament, feien servir les mateixes tècniques en els robatoris i actuaven a les mateixes àrees; tot i que actuaven de forma independent.

La investigació, que va començar a finals de novembre de 2013, s’ha fet en dues fases. Entre el novembre i el desembre la Unitat Central d’Atracaments va detectar que en diversos atracaments a bancs de la zona sud de l’àrea metropolitana de Barcelona els atracadors sempre feien servir un patró similar. Accedien a les entitats bancàries ocultant el rostre amb bragues i barrets de llana i amenaçaven amb ganivets de grans dimensions. De fet, en un primer moment, els investigadors pensaven que tots els atracaments eren comesos per la mateixa persona.
La primera fase de la investigació va culminar el 23 de desembre, quan els agents van detenir a un home de 35 anys d’edat i veí de Badalona just en el moment en que es disposava a atracar un banc de Sant Joan Despí. Al seu domicili, la policia va trobar ganivets i roba feta servir en els robatoris. El jutge va decretar el seu ingrés a presó.

La segona fase de la investigació va acabar el 10 de febrer amb la detenció de dos homes, un de 47 anys i veí de Barcelona, i l’altre de 48 anys i veí de El Prat de Llobregat. A l’home de 47 anys se li imputen onze robatoris amb violència i intimidació a entitats bancàries. El jutge va decretar el seu ingrés a presó. A l’altre detingut, que vigilava la zona i conduïa el cotxe amb què fugien els lladres, se’l relaciona amb almenys dos atracaments i ha quedat en llibertat amb càrrecs.