.

.

TOTS 21


Un dels detinguts en l'operació policial. Foto: Policia Nacional

Un dels detinguts en l’operació policial. Foto: Policia Nacional

La Policia Nacional ha desarticulat a Tarragona una organització criminal dedicada al tràfic i l’explotació sexual de dones, principalment de nacionalitat xinesa, que captaven d’altres ciutats de l’Estat espanyol. En l’operació, que ha acabat amb tres detinguts, hi ha col·laborat la Guàrdia Urbana de Tarragona.

Durant la investigació es va identificar un pis que utilitzaven com a local per trobades sexuals, on es van trobar tres dones de nacionalitat xinesa, un ciutadà suís i un client de nacionalitat espanyola. En el registre del pis es va trobar i incautar diversa documentació personal falsa.

La investigació va començar a principis d’aquest any i com a resultat d’aquesta es va determinar que el ciutadà suís, juntament amb una de les dones xineses, s’encarregaven de gestionar el negoci, i que ja havien fet el mateix en altres ciutats de l’Estat espanyol.

L’operació l’han dut a terme agents de la Brigada Provincial d’Extrangeria i Fronteres, concretament pel grup I de la UCRIF de la Comissaria Provincial de Tarragona, depenent de la Jefatura Superior de Policia de Catalunya, i per agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona.

Pla contra el tràfic i explotació sexual d’éssers humans 

L’operatiu s’emmarca dins del pla de la Policia Nacional contra el tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual, que inclou una campanya amb dos videos que informen de les diferents vies habilitades per canalitzar la col·laboració ciutadana i la denúncia de les víctimes.

Un telèfon gratuït atès les 24 hores  per policies especialitzats de la Brigada Central contra el Tràfic d’Éssers Humans (900 10 50 90) i el correu electrònic trata@policia.es són les vies ofertades, i les dues preserven la confidencialitat dels seus usuaris. El pla ha creat també un espai propi dins la pàgina web oficial de la Policia Nacional com a canal d’informació sobre aquest delicte.