.

El reusenc Gerard Descarrega

El reusenc Gerard Descarrega

La delegació espanyola paralímpica que competirà a Rio 2016 compta amb tres integrants de la demarcació de Tarragona, l’atleta reusenc Gerard Descarrega, el futbolista Youssef El Haddaqui, afincat a Reus, i el futbolista barceloní Francisco Javier Muñoz, amb residència fixada a Tarragona. Els tres esportistes competiran en uns Jocs que comencen avui a la ciutat brasilera de Rio, i on tots tres parteixen amb opcions a medalla en les seves respectives disciplines esportives.

Disciplines i palmarès

Gerard Descarrega, que competirà amb el seu guia Marcos Blanquiño, començarà la competició el proper 12 de setembre amb el 4x100m, mentre que el dia 16 debutarà als 400m. L’atleta és l’actual subcampió del món dels 400 metres, després d’aconseguir la medalla de plata en els darrers campionats celebrats a Doha (Qatar), cita on també va adjudicar-se el bronze en els 4x100m.

Per altra banda, Youssef El Haddaqui i Francisco Javier Muñoz, integrants de l’equip nacional de futbol 5 per a cecs, debutaran a Rio 2016 el dia 9 de setembre enfrontant-se amb Xina en el primer partit. La selecció espanyola, amb els dos futbolistes integrant l’equip, es va endur el bronze en el Mundial de Tokio de 2014, i l’or en el Campionat d’Europa celebrat a Itàlia l’any 2013.