.

.

TOTS 21


Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir els lladres. Foto: Sindicat de Mossos

Agents dels Mossos d’Esquadra han detingut tres homes d’entre 29 i 31 anys, de nacionalitat albanesa i veïns de Salou, com a presumptes autors de 34 robatoris amb força a domicilis i per pertinença a grup criminal.

La investigació va començar el 10 de febrer d’enguany després que els Mossos detectessin un increment significatiu de robatoris amb força a domicilis de les localitats de Tàrrega, Cervera, Guissona, Ponts i la Seu d’Urgell.

En tots el casos l’objectiu dels lladres era dur a terme els robatoris en immobles que tinguessin característiques comunes: cases al quatre vents, adossades o xalets, que permetessin un accés senzill a través de balconades o terrasses pel mètode d’escalament i que estiguin ubicades en zones properes a vies ràpides per a poder fugir amb rapidesa en el supòsit que fossin detectats.

Els arrestats actuaven sempre en una franja horària que es situava entre les 17.30 i les 21.30 hores. Un cop aconseguien arribar a la porta o finestra que volien franquejar utilitzaven preferentment tornavisos o potes de cabra per fer palanca i així poder accedir al domicili.

Les indagacions policials van permetre acreditar que els autors dels robatoris eren un grup de tres homes que es desplaçaven a diferents punts de Catalunya des de Salou, localitat on estaven establerts. Preferentment actuaven a la demarcació de Lleida, Girona i a la conurbació de Barcelona.

La investigació es va precipitar el dia 29 de març quan, en el decurs d’un operatiu policial els investigadors van poder arrestar els lladres in fraganti a Castelldefels després d’intentar cometre un nou robatori. Durant l’escorcoll del vehicle els agents hi van trobar dos jocs de guants amb lot incorporada i un tornavís de grans dimensions.

Durant l’entrada i escorcoll al domicili de Salou on residien els detinguts els agents hi van trobar sis parells de calçat esportiu que podrien ser compatibles amb les utilitzades durant els robatoris.

Els detinguts van passar a disposició judicial a Solsona el dia 31 de març i el jutge va decretar l’ingrés a presó de tots tres. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.