.

Una vista panoràmica de Porrra

Una vista panoràmica de Porrra

Tres municipis del Priorat, dos d’ells governats per ERC i un tercer per CiU, han decidit, d’acord amb els treballadors municipals, anar a treballar el proper dilluns, 12 d’octubre, festiu i dia de la Hispanitat, per tal de sumar-se a un acte simbòlic de desobediència amb Espanya, segons ha pogut saber Tarragona21. Es tracta dels municipis de la Vilella Baixa, Porrera i Pradell de la Teixeta.

Els dos primers estan governats per ERC o per la ‘marca blanca’ d’ERC, Acord Municipal, i el darrer, per CiU. L’alcalde de la Vilella Baixa, Jordi Sabaté, també president comarcal d’ERC,  és qui ha endegat una campanya per wasapp perquè els municipis s’hi sumin. “Es tracta de fer un acte simbòlic de desobediència civil”, ha dit a Tarragona21, una mena d’inici de ‘desconnexió’.

La Vilella Baixa farà festa, en canvi, el 15 d’octubre, divendres, per commemorar el dia de l’afusellament del president Companys i el dia que Artur Mas anirà a declarar als jutjats pel cas 9-N.

Al seu torn, l’alcalde de Porrera, Jonàs Macip, ha afirmat que la seva és una campanya pròpia i que ha comptat amb el vist-i-plau dels treballadors municipals. En el cas de Porrera, el 15-O no serà festiu per motius laborals i professionals de determinats regidors. Finalment, Pradell de la Teixeta, governat per CiU, també s’ha sumat al canvi de dia festiu.

Altres municipis no han pogut sumar-se a la proposta per desacord amb els treballadors municipals. Els promotors de la campanya han indicat que la premura de temps amb què s’ha convocat l’acció ha evitat que s’hi afegissin més consistoris. A Tarragona, els consellers municipals d’ERC han anunciat que aniran a treballar.

J. G.