.

Animals de companyia a la Biblioteca de Torredembarra. Foto: Anna F / Ajuntament

Trenta-cinc establiments comercials i una vintena d’edificis municipals s’han adherit a la campanya «Torredembarra, Pet friendly», que té com a objectiu fer del municipi un lloc encara més acollidor i agradable per a tothom, incloent els animals de companyia. Aquests establiments i edificis lluiran el distintitiu pet friendly que mostra que les mascotes hi són benvingudes i que aquest dimarts, 27 de febrer, s’ha començat a repartir.

Cal tenir present que molts establiments ja admeten els animals, però sovint els clients no n’eren conscients i, en conseqüència, alguns evitaven entrar-hi. Permetre l’accés a les mascotes als comerços és una pràctica acollidora que promociona l’amor als animals i, al mateix temps, fidelitza els clients.

La regidora de Benestar Animal, Angie Muñoz, ha explicat que aquesta és la primera acció de la nova Regidoria que ha projectat altres actuacions com campanyes de tinença responsable dels animals de companyia o d’alimentació responsable dels animals a la via pública, la platja per a gossos.

També ha comentat que espera que més comerços s’hi vagin adherint i ha aprofitat per a fer una crida als propietaris de mascotes perquè compleixin amb l’obligació d’inscriure els seus animals al cens municipal. En aquest sentit, actualment hi ha un 1.100 animals censats a Torredembarra mentre que almenys n’hi ha uns 2.600 segons les dades d’animals xipats al municipi. En paraules de la regidora «cal posar en valor els drets dels animals i que la seva tinença sigui responsable».

Requisits per poder accedir amb animals de companyia

Els gossos

Hauran de disposar de xip identificatiu i estar censats.
Han de presentar les condicions d’higiene adequades.
Han de presentar un comportament adequat.
Anar lligats i/o portar morrió si les seves característiques i naturalesa ho aconsellen.

Què passa amb els gats i les fures

Poden accedir amb cistella de transport o motxilla que permeti el seu control en tot moment.

Les limitacions

Es podrà limitar l’accés d’animals per aglomeracions o per seguretat dels mateixos animals.
No es podrà subministrar aliments o begudes a l’interior de les instal·lacions.
No poden tenir accés a productes químics o biocides que poguessin ocasionar-los danys per
contacte o ingesta.
La persona propietària/posseïdora sempre serà responsable dels desperfectes, molèsties o
brutícia causada.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */