.

Mig miler de persones van participar de l'última edició del bany de Sant Silvestre Foto:AVV del Port

Diuen que ni l’aigua freda, ni el fred que fa a l’exterior, ni tant sols el fet de ficar-se un banaydor el darrer dia de l’any, espanten als molts valents que des de fa trenta anys decideixen remullar-se a les aigües de la Platja de la Comandància de Tarragona.

Les cares dels participants acostumen a ser un clar reflex del que un pot esperar d’acabar l’any en remull. Un got de brou o de xocolanta calenta fan que es recuperin pràcticament a l’instant de sortir de l’aigua.

L’acte organitzat per l’Associació de Veïns del Port arriba aquest 2014 a la seva  30ena edició. Per aquest motiu l’AVV del Port ha decidit fer un homenatge al que va ser l’impulsor de la iniciativa, Joan Cerón.

Cerón va decidir l’any 1984 juntament amb alguns integrants del seu Gimnàs celebrar el Cap d’any amb el que amb el temps ja s’ha convertit en una tradició a Tarragona.

Enguany la convocatòria està prevista pel dia 31 de desembre a les 12h on es concentraran els participants a la sorra, i a les 13h es donarà el tret de sortida per entrar a l’aigua, tot amenitzat per música. Aquells que es mullin de cap a peus rebran per part de l’A.V.V del Port una samarreta, neules, cava i caldo calent. Les últimes edicions han aplegat al voltant de mig miler de persones.