.

.

TOTS 21

La Guàrdia Urbana ha tancat la porta principal de l’Ajuntament al voltant de les 12 del mati. Foto: Tarragona21

Furgonetes estacionades a Rambla Nova aquest matí. Foto: Tarragona21

De la pitjor manera ha acabat una protesta que semblava que havia de ser minoritària perquè tot estava consensuat. Després de dues hores i mitja de reunió, paradistes del mercadet de Rambla Nova i Ajuntament no han arribat a cap acord per ajornar el trasllat de les parades. La consellera de Comerç, Elvira Ferrando, s’ha mantingut ferma en la seva opció que s’havia consensuat amb les associacions de paradistes, és a dir, de fer el trasllat avui. Com es obvi que avui no podia ser per la protesta generalitzada, la consellera els ha concedit una setmana més, canvi que no han acceptat.

De la negociació ha sortit la proposta dels paradistes de fer el trasllat passades les festes de Sant Magí perquè volen fer el trasllat “en condicions”. Ferrando no ha acceptat la contraproposta i els ha emplaçat a traslladar-se dimarts de la setmana que ve a Corsini i ajornar així una setmana el canvi de lloc. Els paradistes tampoc han acceptat l’opció de Ferrando i han afirmat que es tornaran a manifestar dijous vinent i es declararan en vaga “fins que calgui”. “No podem acceptar sense més unes condicions deplorables”, han dit a la premsa, un cop acabada la reunió, Enric de Fanigol, president de l’Associació de Marxants de Tarragona, paraules subscrites per Josep Gómez, president de l’associació provincial.

Paradistes que avui han de fer el trasllat a la plaça Corsini havien col·lapsat Rambla Nova i la plaça Imperial Tàrraco en protesta pel trasllat. Tot i que les entitats havien donat el seu vist i plau al trasllat, existia oposició entre diversos paradistes.

Així, diverses furgonetes s’han plantat a Rambla Nova des de primeres hores del matí per bloquejar-la i a la plaça Imperial Tàrraco. La Guàrdia Urbana ha fet acte de presència des d’abans dels incidents.

Els paradistes, una setantena, han acabat aparcant les seves furgonetes a les voreres de Rambla Nova i s’han desplaçat a peu en direcció a la plaça de la Font per manifestar-se. Un cop arribats allí han cridat: “Que surti l’alcalde!” i han reclamat una reunió amb el màxim mandatari municipal.

Quatre representants dels paradistes han entrat a l’Ajuntament poc abans de les deu del matí per mantenir una reunió previsiblement amb la presidenta d’Espimsa i consellera municipal, Elvira Ferrando. Aquesta ha anunciat una roda de premsa a les 11:45 hores al mateix Ajuntament.

Un grup de paradistes, a la Rambla Nova. Foto: Tarragona21

Concentració improvisada dels paradistes davant l’Ajuntament. Foto: Tarragona21

Pocs minuts després, sobre les 10:10 hores, la presidenta d’Espimsa ha iniciat una reunió amb els representants dels paradistes i tecnics de l’empresa municipal. Els paradistes demanen a Ferrando que el trasllat de mercat es faci al setembre, passat l’estiu. De fet, aquesta és la clau de la polèmica, ja que la majoria tenen assumit el trasllat.

La presidenta d’Espimsa insistia les darreres setmanes que les associacions de paradistes estaven d’acord amb el trasllat en la data d’avui, però finalment la mobilització d’un grup d’ells ha provocat la crisi.

Mentrestant, a la plaça Corsini només s’han instal·lat quatre paradistes.

Els paradistes concentrats davant l’Ajuntament en espera que acabi la reunió han rebut el suport del portaveu municipal de Ciutadans, Rubén Viñuales, que al mateix temps els demanava calma.

La tensa espera s’ha fet notar a l’exterior de l’Ajuntament. Els paradistes concentrats han anat a buscar botzines i han començat a fer-les sonar i a cridar contra el consistori i demanant la dimissió de la consellera municipal i regidora de Comerç. La Guàrdia Urbana ha decidit tancar les portes de l’Ajuntament quan eren prop de les 12 del mati.

D’altra banda, la CUP s’ha posicionat davant el conflicte obert amb un comunicat en què considera que “l’única manera de trobar una sortida justa a aquest problema és mitjançant el consens entre totes les parts”, és per això que exigeix a la consellera Ferrando i a l’alcalde Ballesteros que “constitueixin d’immediat una taula de negociació amb els paradistes del mercadet, els paradistes del Mercat Central, l’Associació de Veïns Tarragona Centre i els botiguers de la plaça Corsini”. La CUP ha acusat Ferrando de “mentir” per quan només un dia abans havia assegurat que el trasllat estava consensuat de manera àmplia.

Elvira Ferrando, a l’inici de la reunó forçada aquest matí amb els paradistes. Foto: Tarragona21

El líder de Ciutadans, Rubén Viñuales, donant suport als paradites concentrats davant l’Ajuntament. Foto: Tarragona21

Protesta sorollosa davant l’entrada de l’Ajuntament. Foto: Tarragona21

David Aymerich

(Seguirà ampliació)