.

.

TOTS 21


Laia Estrada.

La CUP ha fet públic en una roda de premsa aquest matí a l’Ajuntament de Tarragona l’escrit que va presentar a fiscalia en relació al contracte de coaching de l’empresa municipal AMT, un cas que el digital Porta Enrere va treure el passat octubre amb un reportatge que llistava una sèrie de possibles irregularitats. La formació independentista afirma que l’objectiu és esclarir si es van cometre delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, tràfic d’influències o blanqueig de capital, al voltant d’aquesta contractació i, alhora, trencar amb la dinàmica d’opacitat i de gestió caciquil i per als ‘amiguets’ que impera a l’Ajuntament de Tarragona i a la majoria dels seus organismes autònoms”

Després que ahir a la nit saltés la notícia que diverses treballadores i treballadors de l’AMT han estat citats a declarar com a testimonis per part de la policia judicial per aquest cas, els anticapitalistes han explicat el seu interès per tal que s’esclareixin “les contradiccions que hi ha entre la informació recollida al reportatge de Porta Enrere i les informacions que se’ns havien facilitat després de demanar explicacions en Consell d’Administració a la presidència i la gerència”.

La portaveu cupaire Laia Estrada ha explicat que van portar l’escrit a la fiscalia el passat 7 de febrer, després “de comprovar que les explicacions i respostes obtingudes via Consell d’Administració no feien mes q incrementar dubtes i sospites sobre les possibles irregularitats i presumptes delictes que es podien haver comès al voltant de la contractació de servei”. Estrada ha afirmat que “el pitjor no és que en cap moment no se’ns havia informat sobre la despesa de 47.000€ en un curs de coaching, sinó que un cop queda palès la incapacitat de l’actual gerent i l’antiga presidenta d’esclarir aquests dubtes, l’actual President tampoc no mostra el menor interès en resoldre-ho”.

La CUP ha aclarit que el motiu de no haver fet públic l’escrit a la fiscalia no va ser altre que el de “vetllar per no entorpir la investigació de la policia judicial”, assegurant que “si no s’hagués fet pública la informació, nosaltres tampoc no ho hauríem fet fins que no haguessin acabat les diligències prèvies”. Expliquen, que el contingut de l’escrit presentat és el mateix que ja van fer públic el passat novembre en una roda de premsa en la qual van criticar l’opacitat de les empreses municipals.

El PDeCAT portarà el cas al plenari de l’Ajuntament

Després que la fiscalia hagi obert una investigació per tal d’esclarir la presumpta contractació d’un curs de formació a una empresa madrilenya, el portaveu del PDeCAT a l’Ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal, ha lamentat que “ens trobem davant d’un nou cas d’opacitat i ja en són massa”.

“Tornem a topar-nos amb una contractació, per part d’una empresa pública de l’Ajuntament de Tarragona, que està sota sospita, ja que desconeixem a qui s’haurien adreçat els suposats cursos de formació i tampoc se’ns ha acreditat la despesa”, ha manifestat Nadal. El regidor ha lamentat “l’absoluta manca de transparència per part de l’equip de govern del PSC i PP que torna a derivar en un nou cas opac que ha d’acabar sent investigat per la justícia”.

El portaveu del PDeCAT ha avançat que elevarà la qüestió al plenari municipal que tindrà lloc aquest divendres. “Exigirem explicacions a la presidència actual i a la senyora Floria, que era presidenta de l’empresa municipal en el moment de la signatura del contracte”, ha manifestat Nadal. El PDeCAT espera que la investigació segueixi el seu curs i s’esclareixin, al més aviat possible, tots els dubtes sobre la contractació per part de l’AMT.

ACN