.

El director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha demanat avui als conductors i conductores que extremin la “prudència, responsabilitat i serenor en la conducció sobretot durant aquests dies amb motiu de les festivitats del 15 d’agost quan hi ha un elevat nombre de desplaçaments per vies secundàries i locals que uneixen municipis”. En aquest sentit, cal mantenir la màxima atenció al volant i manillar, i vigilar en els trajectes curts i per vies conegudes pels usuaris perquè poden ser els més perillosos.

Isern  ha recordat que “l’any passat al pont de quatre dies del 15 d’agost es van registrar 10 morts a la xarxa viària catalana”, principalment provocats per col·lisions frontals i sortides de vies en carreteres convencionals. El director de l’SCT, a més, també ha fet una crida a “no abaixar la guàrdia el que resta d’estiu i durant el retorn de les vacances per evitar un repunt de la sinistralitat com va succeir l’agost de 2013, quan hi van haver un total de 21 morts”.

Joan Josep Isern també ha explicat que, “de moment, en el que portem d’aquest mes d’agost han mort a les carreteres catalanes 7 persones en 4 accidents mortals en zona interurbana, quan l’any passat en el mateix període hi va haver 4 víctimes mortals”.

Els controls

Per tal de garantir la seguretat viària a les carreteres catalanes durant el mes d’agost, el cos de Mossos d’Esquadra té en marxa un dispositiu especial de trànsit amb un total de 7.516 controls planificats, entre els quals n’hi ha 2.400 d’alcoholèmia, 1.530 de velocitat, 1.458 de transports i 473 de PREMOT, entre d’altres.  En el període concret de la festivitat del 15 d’agost, del 14 al 17 d’agost, es mobilitzaran un total de 1.338 agents que faran 1.016 controls (velocitat, transport, casc i cinturó i alcohol).

Pel que fa a la mobilitat de tornada de les vacances d’estiu podran registrar-se retencions a les vies que permeten tornar de la Costa Daurada (N-340) i la Costa Brava (C-31 i C-65) així com d’accés a l’àrea metropolitana de Barcelona. Per aquest motiu, l’SCT recomana avançar el retorn en la mesura del possible perquè els problemes no es concentrin sobretot diumenge 31 d’agost a la tarda i els desplaçaments es facin d’una manera esglaonada. A aquesta mobilitat cal afegir-hi que uns 35.000 vehicles es desplaçaran per l’autopista AP-7 fins a creuar la Frontera en sentit França i també poden provocar complicacions viàries en aquesta via.